Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Prvi BASE jump sa najvišeg željezničkog mosta na svijetu!
(Rejting 5.00 od 5)
Base jumping
Autor: Predrag Dučić, Djeta   
Petak, 12 Rujan 2008 14:39
11. 09. 08.god. oko 11h na Velikom mostu na Maloj rijeci nedaleko od Podgorice, napravljen je prvi BASE jump sa tog mjesta. Cedric Dumont je želio i ovu titulu u nizu svojih BASE poduhvata. Dostigao je brzinu od oko 200 km/h prije otvaranja padobrana. 

Cedric je zbog koncetracije želio anonimnost, pa čak ni publika ni mediji nisu bili na licu mjesta!

Osvanuo je divan dan, bez vjetra. Idealno!

Samo Cedricov foto i video profesionalni tim je ustao rano i nakon dolaska u kanjon Male rijeke zauzeo je pozicije sa svih strana po kanjonu. Cedric se popeo, došao do sredine mosta, dugo uživao u pogledu, i sa 219 metara skočio ka Maloj rijeci. Tek nakon 3-4 sekunde, kad je već bio na visini od oko pola mosta otvorio je padobran. Kanjonom je odjeknuo snažan prasak od udara vjetra u padobran. Dostigao je brzinu od oko 200 km/h prije otvaranja padobrana. I doskok na oštre stijene bio je podjednako opasan.

Sve je prošlo vrlo uspješno.

U nizu najviših svjetskih građevina (prošle nedjelje, najviša zgrada na Balkanu - Avaz Sarajevo, 146 m) iza Cedrica je sada i najviši željeznički most. Vidno adrenalinski šokiran izjavio je: Ovdje se moram vratiti ponovo, Balkan je otkriće za mene!
 
Sledeća je Srbija...

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.