Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Mala zimska škola balonaštva
(Rejting 4.40 od 5)
Balonaštvo
Autor: Igor Mikloušić   
Četvrtak, 10 Prosinac 2009 06:43

 

I dok su topli ljetni dani iza nas i mnogi od nas misle kako šareni leteći baloni već sanjaju zimski san, Balon klub Zagreb je odlučio razvedriti zimske dane i pokazati svim zainteresiranima kako sezona balona traje cijelu godinu.

Baloni lete dok god ima sunca i laganih vjetrova, bilo to na prohladno ljetno jutro ili topao i sunčan zimski dan.  Organizirajući svoju već tradicionalnu malu školu balonaštva, Balon klub Zagreb želi približiti balonaški šport svima koji su ikada sanjali da lete.

Mala škola balonaštva je otvorena za sve koji žele naučiti više i jednog dana i sami poletjeti sa balonom, no prvenstveno namijenjena studentima.  U sklopu svojih programa,  već duga tradicija u klubu studentima da volontiranjem u klubu odrade troškove članarine , te da se ako nas vrijeme posluži, za svega par tjedana vinu u nebesa sa balonom na vrući zrak.

Cilj nam je kroz malu školu upoznati nove članove sa povijesti i tradicijom balonaštva u svijetu u hrvatskoj i osposobiti sve polaznike male škole za posadu balona, kako bi i sami postali dio balonaške ekipe Balon kluba Zagreb.

Svi vrijedni polaznici će završetku programa poletjeti i sami sa balonom, uz jednog od naših pilota, i timeproslaviti svoj ulazak u svijet aeronauta.

Program male škole obuhvaća:
•    Upoznavanje sa povijesti balon kluba Zagreb i osnovnim tehnikama letenja balonom i uloge posade u letenju balonom.
•    Upoznavanje sa opremom balona, važnosti poznavanje meteorologije navigacije u letenju balonom
•    Temelji natjecanja sa balonima na vrući zrak
•    Pregled aktivnost balon kluba Zagreb za iduću godinu (natjecanja, gostovanja, letenja, ljetne škole, aktivnosti za djecu )
•    I naposljetku ...let balonom

Sva predavanje će biti popraćena raznolikim foto i video materijalom iz naše duge povijesti poput prezentacije sa top svjetskih  natjecanja od Koreje i Australije do Dubaia i Novog Meksika; film snimljen na najvećem internacionalnom balonaškom događaju u hrvatskoj „Croatia Hot Air Balloon Rally“-u ali i slike sa klupskih letova iznad našeg predivnog Zagreba i Hrvatskog Zagorja koje će vam dat priliku da se uživite u život jednog balonaša.

Na predavanjima će te imati priliku slušati o iskustvima osnivača balon kluba Zagreb Toma Mikloušića, Marije Petrić Mikloušić, prve hrvatske pilotkinje balona, Ante Radonjića, kustosa zagrebačkog tehničkog muzeja i pilota balona, Zlatka Putaka, dugogodišnjeg pilota balona i sve ostale  ostale dugogodišnje članove koji će vam prenositi svoja iskustva i znanja koja su stekli u balon klubu Zagreb.

Tečajevi će trajati od 10. do 12. prosinca te druga grupa  od 17. do 19. prosinca, u  prostorijama Zagrebačkog zrakoplovno tehničkog saveza Rudolfa Perešina Ulica kneza Mislava 11/II., od  17 do 19 sati,  a prijaviti se možete mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na telefon 098 234 441 i 2047 838 do četvrtka 10.12. to jest 17.12.


http://www.facebook.com/#/event.php?eid=197550348694&ref=mf

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.