Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Ugodno popodne uz frizbi golf
(Rejting 0 od 5)
Ultimate frizbi
Autor: Zvjerko   
Utorak, 23 Listopad 2007 13:30
Frizbi golf je ustvari odličan način da se razvije preciznost toliko važna u ultimateu, budući da, ovisno o položaju rupe, neka bacanja zahtijevaju duge, ravne putanje diska ili pak zavoje kako bi se zaobišle različite prepreke, najčešće stabla i grmlje na stazi, pa je veoma važno bacati frizbi sa potpuno kontrolom, da ima što više rotacije i točnosti kada se cilja rupa.
Tog sparnog dana u kolovozu, sve je bilo nekako usporeno, posebno kada se uzme u obzir da je bio i neradni dan - blagdan Velike Gospe, no bez obzira na sve, nešto se ipak događalo na našem igralištu pokraj Kineziološkog fakulteta. Softball klub Zagreb Giants je organizirao Drugi turnir u frizbi golfu, a ekipa Malog dima bila je pozvana da sudjeluje. Igrači našeg kluba, oni koji se u to vrijeme nisu brčkali i sunčali na nekoj plaži, rado su se odazvali pozivu kako bi pokazali da je hrvatska šampionska ekipa ultimate frizbija podjednako uspješna i u frizbi golfu. Chris, Zvjerko, Andrea, Maja, Super Dario i Marko pridružili su se dvadeset i jednom softball igraču u ovom zabavnom poslijepodnevnom turniru. Prije svega treba čestitati Zagreb Giantsima na odličnoj organizaciji, posebnom talentu u roštiljanju i prijateljskoj dobrodošlici, te puno hvala Josipu koji nas je pozvao. Ovaj golf se ponešto razlikovao od onog koji se igra u Americi. Bile su samo 4 rupe (svaka na udaljenosti od otprilike deset bacanja), igrali smo diskovima za ultimate frizbi, a bodovao se ukupan broj bacanja.

Natjecatelji su bili podijeljeni u grupe po 4 igrača, a svaku je pratio sudac koji je ujedno bio i vodič kroz stazu, te pazio da se zabilježe točni rezultati. I dok je tako svakih deset minuta nova grupa kretala u osvajanje terena, ostali su uživali u delicijama s roštilja, ispijanju pive (Ivanu smo oprostili što je kasnio samo zato što je donio nove zalihe), nabacivanju loptom za softball, vježbanju bacanja diska...Frizbi golf je ustvari odličan način da se razvije preciznost toliko važna u ultimateu, budući da, ovisno o položaju rupe, neka bacanja zahtijevaju duge, ravne putanje diska ili pak zavoje kako bi se zaobišle različite prepreke, najčešće stabla i grmlje na stazi, pa je veoma važno bacati frizbi sa potpuno kontrolom, da ima što više rotacije i točnosti kada se cilja rupa.

Najboljih osam igrača prvog kruga ušlo je u polufinale. Iz našeg kluba to su bili Dario, Marko i Zvjerko, s time da su Dario i Zvjerko ostvarili najbolje rezultate - obojica su sa samo 25 bacanja uspjeli prijeći cijelu rutu.Za doći do prve rupe bilo je potrebno bacati disk daleko kroz prostrani teren, te se zatim probijati kroz grmlje i šikaru sve do završetka u kavezu za kriket. Drugi dio je nakon prolaska kroz rugby gol imao rupu smještenu unutar betonskog amfiteatra ukrašenog fašističkim grafitima i prekrivenog krhotinama stakla. Na slijedećem je dijelu većina uspjela popraviti svoje rezultate budući da je to bilo tek jednostavno bacanje kroz drugi rugby gol. Posljednja etapa bijaše nešto zahtjevnija- prolazilo se čitavom dužinom rugby igrališta, ponovno kroz različito grmlje i visoku travu sve do baze na softball terenu.

Dario i Zvjerko su postali finalisti ostvarivši ponovno najbolje rezultate (25 i 23 bacanja), no i braća Rebro su također bili zaista odlični, te predstavljali Giantse u finalu. Rebro Sr. je ostvario brojna izvrsna bacanja koja su nerijetko završavala sa dodatnih petnaestak metara u njegovu korist zahvaljujući kotrljanju diska, pomoću čega je čak i uspio proći jednu od rupa!U finalu se staza za promjenu prolazila unatrag. Bilo je prilično napeto i neriješeno sve do treće rupe kada su Giantsi pretrpjeli nekoliko ne baš najsretnijih bacanja. Tada je Zvjeran zapečatio svoju pobijedu jednim dugačkim bacanjem sve do samog cilja, postavivši novi rekord staze- samo 22 bacanja!!! Dario je završio na drugom mjestu sa 25, a slijede Rebro Jr. sa 28, te Rebro Sr. sa 30! Novčanu nagradu od 200 kuna Zvjeran je odlučio potrošiti na ostvarenje svojih plemenitih ciljeva koje ćemo zasad ostaviti njegovom tajnom. Slike i opis čitavog događaja možete pronaći i na blogu Giantsa.

Za kraj još jednom zahvaljujemo Zagreb Giantsima na organizaciji ovakvog zabavnog događaja, hrani, piću i odličnoj atmosferi. Nakon turnira neki njihovi igrači su nam se pridružili u kratkoj utakmici ultimate frizbija, a mi ćemo ih zasigurno pozvati na golf turnir koji Mali dim planira organizirati u bliskoj budućnosti.


 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.