Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Otvoreno prvenstvo Mađarske ultimate frizbija na pijesku
(Rejting 0 od 5)
Ultimate frizbi
Autor: Marina Piria   
Četvrtak, 26 Srpanj 2007 19:42
Dugo smo se pripremali za ovaj turnir. Kombinacija natjecateljskog duha, fair playa, odlične atmosfere, pješčane plaže, jezero Balaton, samo su neke od stvari koji potiću sportaše da daju najbolje od sebe.
Kao i svake godine dosta igrača je bilo zainteresirano za odlazak i izazov igranja na pijesku. Stoga se Mali dim prijavio u dvije kategorije, otvorena i mješovita (uvijek 2 ili 3 djevojke na terenu). Dogovoreno je da će u otvorenoj skupini igrati samo najbolji igrači, muški dio ekipe, a u mješovitoj slabiji igrači i ženski dio ekipe.Ukupno se za turnir u otvorenoj skupini prijavilo 7 ekipa, a u mješovitoj 11. Naša prva tekma započela je odmah ujutro u otvorenoj skupini. Iako igračima nije bilo nimalo lako otvoriti turnir, uslijedila je naporna borba u trajanju od 25 minuta. Utakmica je izgubljena, ali samo sa pogotkom razlike. Igralo se protiv Hallodigaze-a, ekipom koja je na kraju turnira završila u finalu! Naši dečki igrali su izvrsno.

Nakon ovog poraza uslijedile su pobjede i to sa dosta velikom prednosti. Na kraju se Mali dim borio i osvojio treće mjesto.U mješovitoj kategoriji Mali dim je započeo s pobjedom. Kasnije je bilo uspona i padova, ali s obzirom da je nekim igračicama ovo bio prvi turnir, veliki uspjeh je osvojeno 7. mjesto!!

Na kraju je potrebno posebno spomenuti slovensku ekipu Frizmi koja je nastupila u finalu u ženskoj, mješovitoj i otvorenoj kategoriji. Sa dva prva mjesta i jednim drugim Slovenci su pokazali zavidnu kvalitetu igranja. Finale u otvorenoj kategoriji bila je priča za sebe. Prijateljski klub Frizmi gubio je sa 3 razlike 5 minuta prije kraja.Fanatičnom borbenošću i srčanošću momci iz Frizmija nadoknadili su zaostatak i postigli pobjednički pogodak. Kako su Slovenci krenuli sa ultimate frizbijem godinu dana prije Malog dima, očekujemo slijedeće godine finale Mali dim – Frizmi. To je visok cilj, ali i ostvariv!!!!

I još da spomenemo sponzora AWT Internacional koji nam je donirao SCHNEECKOPPE energetske štangice koje su pridonijele našem uspjehu.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.