Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Vertikalnim biokovskim kilometrom završena The North Face Trail Liga
(Rejting 0 od 5)
Trekking
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 02 Lipanj 2015 21:17

U subotu, 30.05.2015. u organizaciji Trail i treking kluba Strka, a pod pokroviteljstvom Parka prirode Biokovo, Turističke zajednice Baška voda i HGSS stanice Makarska, održana je Biokovo Vertikala.

Izazovu utrke održane na biokovskom predjelu Bast – Osičine, jednoj od najljepših biokovskih staza nije odolilo preko 50 natjecatelja. Visinsku razliku od točno 1000 metara, zbijenu u svega 3600 metara dužinskih, najbrže, za manje od 45 minuta, je uzletio Ante Pešić Golub, rekorder Velebit ultre.

I ostalima koji su sudjelovali bio je pravi izazov iskušati svoje sposobnosti i vidjeti u kojem vremenu mogu svladati vertikalni kilometar. Staza je u cijelosti bila označena trakama i visinskim oznakama, tako da su natjecatelji praćeni budnim očima članova HGSS-a zaduženih za sigurnost utrke, morali brinuti samo da što prije dođu do cilja. 

 

Nakon ulaska u cilj, koji se nalazio na 1345 metara nadmorske visine pokraj lovačke kućice Osičine, nagrada za sve natjecatelje bila je prekrasan pogled na gotovo sve dalmatinske otoke i Makarsko primorje. Najbrži natjecatelji po svoju nagradu koju je osigurao SPA centar Filomena, ipak su se morali spustiti u Bast, gdje je upriličena svečana dodjela uz pomoć Planinarskog društva Sveti Ilija iz Baške vode.  

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Katarina Kokan, kojoj je za svladati vertikalni kilometar bilo potrebno 59:50 minuta. Svega 15ak sekundi iza nje u cilj je ušla Tina Vrdoljak, dok je Jelena Tomić bila treća 
U muškoj konkurenciji nitko nije uspio iznenaditi favorita, Antu Pešića Goluba, dok su drugoplasirani Lovre Mihotić i trećeplasirani Srđan Oršulić u cilj ušli u razmaku od oko 20 sekundi. 

 

Biokovska Vertikala je ujedno bila i zadnje, sedmo kolo The North Face Trail Lige koja se održavala kroz posljednja dva mjeseca na planinama i brdima u široj okolici Splita.
Ukupni pobjednici lige u ženskoj konkurenciji su
1. Tina Vrdoljak,
2. Marija Bilić,
3. Suzana Marović,
a od muškaraca
1. Ante Stipanović,
2. Jakov Krstulović Opara,
3. Ante Bubić. 

Nakon proglašenja natjecatelji su uz ručak koji je osigurao organizator proveli ugodno vrijeme u druženju.

 

 

 

Zanimljiv format utrke, atraktivnost staze, organizacija na koju nije bilo zamjerki i  pozitivna, opuštena atmosfera  razlozi su zbog kojih su sudionici otišli kućama zadovoljni i s namjerom da ponove to isto i slijedeći put.

Budući je utrka dobila i potporu lokalne zajednice i ustanova, nesumnjivo je da Biokovo Vertikala pred sobom ima dobru budućnost. 

Kompletni rezultati BIOKOVO VERTIKALE 

Kompletni rezultati THE NORTH FACE LIGE  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.