Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Rekordan broj izlagača, učesnika i posjetitelja na 4.Choco & Wine Festu i 6. Brtonigla Adventure Treku
(Rejting 0 od 5)
Trekking
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 22 Veljača 2016 20:37

U subotu, 20.02.2016., dva događaja su obilježila Brtoniglu. 

6.BRTONIGLA ADVENTURE TREK 

U jutarnjim satima rekordan broj trikera (oko 280) okupilo se u samom centru Brtonigle kako bi se natjecali u 3 različite utrke. Dvije utrke su start imale u Brtonigli, a jedna u Umagu, no sve su za cilj imale povratak/dolazak u Brtoniglu.
Učesnici su se natjecali na području sjeverozapadne Istre na stazama duljine od 10 do cca 55 km. 

Nakon višesatnog trčanja proglašeni su pobjednici kako slijedi: 

FUN & RUN  - muška kategorija

1.            Luka Skocaj

2.            Ervin Radulović

3.            Sandi Milohanić

FUN & RUN – ženska kategorija

1.            Isabel Petronio

2.            Ana Rumiha

3.            Larisa Prenc

PLANINSKA –muška kategorija

1.            Aleš Novak

2.            Gregor Fras

3.            Marin Mandekić

PLANINSKA –ženska  kategorija

1.            Jelena Sekelj

2.            Neža Jurjavčić

3.            Višnja Čoso

ULTRA – muška kategorija

1.            Andraž Hribar

2.            Tomaž Cankar

3.            Bojan Jevševar

ULTRA – ženska kategorija

1.            Meta Dagarin

2.            Paula Vrdoljak

3.            Mirjan Kolac

 

4.CHOCO & WINE FEST 

Istoga dana, točno u podne krenulo je četvrto izdanje Choco & Wine Festa, na kojeg se prijavilo dvostruko više izlagača nego lani. Po prvi puta na manifestaciju su došli slovenski izlagači u pratnji predstavnika TZ Koper. 

Novost ove manifestacije činila je i lokacija, koja je ove godine bila na glavnome trgu u glamuroznom šatoru u kojemu su se okupili izlagači iz Hrvatske i Slovenije, koji su u ponudi imali raznovrsna vina i čokolade, te proizvode kakvih se rijetko viđa (vino od čokolade, sapuni od čokolade...)

 

Uz bogati prodajno-izložbeni prostor, tokom cijele manifestacije održavao se prigodni program koji je obuhvaćao choco show pod vodstvom chefa Michelle Gentile iz poduzeća Gustolato, gdje su se izrađivale praline od brtoniškog teranina, dječji program u režiji Ville Soši uz maskotu Lina od Podravke, vođenu prezentaciju sljubljivanja čokolade i vina vinarije Cattunar, degustacije i još mnogo toga. 

Posebno zanimljiva je bila izrada skulptura koju je predvodio chef Stefano Comelli Načinio je jedinstvenu skulpturu od 30 kg čokolade, koja je dočarala prirodni park Škrline u kojemu se nalazi istoimeni potok. Nakon izrade skulpture, kroz čokoladni kanal koji prikazuje potokov kanal poteklo je vino. 

Uslijedio je nastup Gordana Grgurovića (visoko pozicioniranog natjecatelja u hrvatskom The Voice-u), koji uz pratećeg gitaristu raspjevao pa i na samome kraju i rasplesao prisutne. 

Prve procjene govore da je tokom cijeloga dana, manifestaciju obišlo približno 8.000 posjetitelja, što predstavlja novi rekord. 

Organizatori manifestacija (TZO Brtonigla i Općina Brtonigla), iskazali su veliko zadovoljstvo što su ovogodišnja izdanja navedenih manifestacija bila izuzetno uspješna po pitanju posjećenosti, broja izlagača i učesnika. Ujedno, zahvaljuju svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da ova dva događaja dostignu tako veliki uspjeh. 

Manifestaciju je posjetio i župan Flego koji je istu opisao sjajnom dodavši da je opet dokazala da u mirno doba sezone je moguće privući turiste i time poticati potrošnju. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)






AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.