Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Marjan trailom završila Strkina, a počela Dalmatinska Trail Liga
(Rejting 0 od 5)
Trekking
Autor: A.M.   
Srijeda, 13 Veljača 2019 14:25

350 trkača trčalo je prošli vikend utrku Marjan Trail. Utrka koja je startala sa splitske Rive zadnja je utrka Strka trail lige, a ujedno i prva Dalmatinske trail lige. 

Strkina mala liga održava se radovito već  petu godinu kroz mjesec siječanj, kao niz kraćih utrka u okolici Splita s ciljem popularizacije trail trčanja. Kako bi utrke učinili zanimljivijima, organizatori iz Trail treking kluba Strka potrudili su se i ove godine pronaći i predstaviti nove, većini trkača nepoznate lokacije.

 

Liga je počela utrkom u Škopljancima gdje su se obilazili antički „skriveni bunari“ i ostaci vjetromlina, drugo kolo je održano u Dugopolju gdje su natjecatelji protrčali kroz impresivnu Kraljevu peć, prošli podnožjem ilirske Gradine, a završili starim Rimskim putem.

 

Treće kolo donijelo je zanimljivu noćnu treking utrku kroz Antičku salonu, dok je Supetar bio domaćin četvrtog kola gdje su natjecatelji stazom Dolcevitta došli do Huma. Cetina Adventure iz Sinja već tradicionalno organizira jednu utrku lige tako da su ove godine za natjecatelje pripremili stazu na Svilaji. Ovo je vjerojatno bilo najzahtjevnije kolo jer je natjecatelje dočekao snijeg, kiša i vjetar, ali i topla peć na cilju u planinarskom domu Orlove stine.  Zadnje kolo,  Marjan trail odredilo je pobjednike, kod žena to je Anemarija Rajčić, ispred Ivane Vidošević i Ane Asanović. Kod muškaraca, pobjedu je odnio Marin Koceić ispred Tomislava Maleša i Marinka Duke.

 

 

Marin Koceić pobjednik je i duže 22 km duge utrke Marjan Traila, naziva Jače manijače, gdje je izuzetno tešku stazu završio za 2:10:25. O težini staze svjedoče ožiljci na njegovim nogama, ali Marin je izjavio da je vrijedilo svake rane. U cilj je ušao ispred Nikole Malenice i stalnog rivala Marinka Duke. Kod žena najbrža je bila Eva Tušar Suhadolc, Slovenka s prebivalištem u Splitu, koja je utrku završila u vremenu 2:32:45. Druga je bila Kristen Walters iz Kanade, a treća Zrinka Deur Šarić.

 

 

Osim utrke na 22 kilometra, u sklopu Marjan Traila održala se i kraća utrka, naziva Gibajmo se u dužini 11 km na kojoj su nastupili natjecatelji iz čak 10 zemalja. Na toj utrci pobjedu odnio Matija Meden iz Slovenije, ispred Ivana Brčića i Andrije Savića. Poljakinja Sabina Rzepka bila je najbrža u ženskoj konkurenciji, dok je druga Jadranka Žilić i treća Dobrila Duišin. 
Organizatori su stazu na Marjanu provukli potpuno nepoznatim putevima, a dio su i sami iskrčili, a zanimljivo je da se na ne baš velikom Marjanu oko kojeg je cesta duga oko 6 km, staza duga 22 kilometra ni jednom nije „sjekla“.
 
 

 

Marjan trail je bio dobar uvod u Dalmatinsku trail ligu koja se održava na području obale i otoka Dalmacije kroz cijelu godinu u čijem sastavu osim Marjan traila nalaze se još Imber trek (09.03), Promina trek (23.03.), Jesenice trek (06.04.), Mosor Grebbening (27.04.), Sinj Trail (11.05.), Tisno trail (01.06.), Lastovo trail (13.07.), Vela Strka (21.09) i Kozjački Satarluk (28.09)

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.