Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Brzohodački rezime za 2007.
(Rejting 0 od 5)
Sportsko /brzo/ hodanje
Autor: Saša Radotić   
Petak, 14 Prosinac 2007 12:16
Najveći uspjeh ove godine smo postigli na Svjetskom atletskom veteranskom prvenstvu u Italiji, gdje smo osvojili ekipno odlično četvrto mjesto (Želimir Haubrih, Krešimir Jurlin i Saša Radotić), te treće i peto mjesto (Želimir Haubrih i Saša Radotić) na otvorenom austrijskom prvenstvu. Sljedeće godine organiziramo zajednički hrvatsko - slovenski kup u brzom hodanju, a najveći plan je nastup na Europskom veteranskom atletskom prvenstvu, koje će se održati u Ljubljani.
Kraj godine je vrijeme kada se radi rezime postignutih sportskih rezultata u protekloj godini u raznim sportovima, tako koristim ovu priliku da vas izvjestim o brzom hodanju, atletskoj disciplini koja je, zahvaljujući zalaganju nekolicine ljudi, doživjela svoj novi povijesni početak.

Kada smo početkom ove godine počeli pričati i pisati o brzom hodanju, počele su padati uglavnom loše i podrugljive kritike. Od mojih prvih hodačkih početaka suočavam se s kritikama, poput one kako je lako osvajati medalje kad nas je malo i kako mi je lako biti prvak među nekoliko natjecatelja.

Do sada sam živio u uvjerenju da je možda stvarno tako, ali ove godine pokazalo se da baš i nije tako, a to se najbolje moglo vidjeti na prvenstvu u Italiji gdje smo osvojili odlične rezultate u konkurenciji 300 hodača iz cijelog svijeta, tako da nas više nitko ne može podcjenjivati. Možda nas je malo, ali smo u svjetskom pogledu više nego dobri.Prvi uspjeh ove godine je bio taj,  što smo suradnjom Zagreba i Zadra napravili po prvi put u povijesti hodački kup koji je sačinjavao 10 trka; po četiri trke u Zagrebu i Zadru, te po jedna trka u Varaždinu i Sv. Filipu i Jakovu. U samom kupu nastupilo je 30 natjecatelja, a ukupni pobjednik je Slovenac Fabio Ruzzier, višestruki svjetski i europski veteranski prvak u sportskom hodanju, te nam je bila izuzetno velika čast što nastupa kod nas.

Imali smo prvenstvo države na 5 km gdje je pobijedio Želimir Haubrih, te na 20 km gdje je pobijedio Saša Radotić.

Najveći uspjeh ove godine smo postigli na Svjetskom atletskom veteranskom prvenstvu u Italiji, gdje smo osvojili ekipno odlično četvrto mjesto (Želimir Haubrih, Krešimir Jurlin i Saša Radotić), te treće i peto mjesto (Želimir Haubrih i Saša Radotić) na otvorenom austrijskom prvenstvu.

Po prvi put imamo ženske predstavnice u hodanju, koje su ove godine također imale zapažene uspjehe: Vlasta Jurlin (Austrija- 4. mjesto i Italija- 5. mjesto) i Ivana Sraga (Bugarska- 3. mjesto).Želimir Haubrih je ishodao u Austriji trku od 50 km, što nije nitko iz Hrvatske već 30 godina.

Saša Radotić je u konkurenciji za najboljeg atletičara Zadarske županije za ovu godinu.

Sljedeće godine će biti zajednički hrvatsko - slovenski kup u brzom hodanju, a najveći plan je nastup na Europskom veteranskom atletskom prvenstvu, koje će se održati u Ljubljani.

U ime ekipe hrvatskih hodača i svoje osobno ime, želim svima vama sve najbolje za nadolazeće blagdane, te puno sportskih uspjeha u novoj 2008. godini!
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.