Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Zdenko Horijan srebrni na SP u preciznoj orijentaciji
(Rejting 0 od 5)
Orjentacijsko trčanje
Autor: Damir Gobec   
Nedjelja, 13 Rujan 2009 06:36
Time je Horjan izjednačio najbolji rezultat Hrvatske ikada postignut na nekom Svjetskom prvenstvu u orijentacijskom sportu.
U razdoblju od 14.-23. kolovoza u Mađarskom mjestu Miskolcu održavalo se 26. Svjetsko prvenstvo u orijentacijskom trčanju i 6. Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji. Hrvatska je nastupila na oba prvenstva sa reprezentacijom po pojedinim granama orijentacijskog sporta.

Za Hrvatsku su u orijentacijskom trčanju u ženskoj konkurenciji nastupale Vinka Kvočić, Ivana Gobec i Antonija Orlić te u muškoj konkurenciji Vedran Bijelić, Matjaž Štanfel, Edi Ocvirk i Damir Gobec (voditelj reprezentacije).

U preciznoj orijentaciji boje Hrvatske branili su Jasminka Cindrić Perković, Dalibor Perković, Ivo Tišljar, Ivica Bertol i Zdenko Horjan.

U finalnom dijelu natjecanja u preciznoj orijentaciji nakon dva dana natjecanja Zdenko Horjan potvrdio je svoju kvalitetu obranivši srebro koje je osvojio i prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Èeškoj. Time je Horjan izjednačio najbolji rezultat Hrvatske ikada postignut na nekom Svjetskom prvenstvu u orijentacijskom sportu.

Svjetski prvak u kategoriji para postao je Šveđanin Walhgren Lennart, a brončani je Ola Jansson također iz Švedske. Ekipno je reprezentacija Hrvatske osvojila sedmo mjesto.

U kategoriji open Svjetski prvak postao je Kirichenko Jiri iz Ukrajine ispred Finca Kontkaki Laurija i predstavnika Japana Kimure Hauroe.


Za reprezentaciju Hrvatske u orijentacijskom sportu
voditelj reprezentacije
Damir Gobec
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.