Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Trijumf Vatrenih kotača
(Rejting 0 od 5)
Inline skating
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 04 Listopad 2010 18:47


Koturaljkaški savez Hrvatske, u suradnji sa Zagrebačkim koturaljkaškim savezom organizirao je međunarodnu utrku u brzinskom rolanju, Hrvatski inline kup (HIC-5.kolo,2010.).

 

 

Utrka se održavala na Priobalnoj cesti, Jankomir, od Zagrebačke avenije (stare Ljubljanske av) do Samoborske ceste, sa startom i ciljom iza King Cross-a.U 10 sati prvo su startali osnovnoškolci Rolerskoj ligi OŠ, u disciplini 1.000 metara, po kategorijama. A pobjednici su: Lucija Rebić, Josip Došen, Nikolina Jurički, Erik Kramberger, Sara Gelenčer, Dominik Mitrović, Dora Gošev i Juraj Jadance.
Glavna utrka, HIC polu maraton vozio se 4 kruga, u ukupnoj dužini 21 kilometar. Nakon svakog okreta vodeća skupina bila je sve manja i u muškoj konkurenciji nakon 21 kilometar utrke pobjednik se odlučivao u završnom sprintu među petoricom natjecatelja. Pobjedu je odnio najmlađi među ovom petoricom Antun Marinić, član Zagrebačkih Vatrenih Kotača i time ostvario svoju prvu pobjedu u HIC-u. Ovo je najveće iznenađenje ovogodišnjeg HIC-a i najveći napredak jednog natjecatelja u sezoni. Sa ovom pobjednom Antun je izbio na 3. mjesto u ukupnom poretku dva kola prije kraja. Iza njega redom su ušli u cilj u istoj sekundi: Črt Lukančić Mori (Slo), Franz Krainz (Aut), Alan Mitrović (Vatreni Kotači, Zagreb) i Silvio Mrkša (Zagreb).Kod djevojaka je bilo manje neizvjesno, već u drugom krugu su se razdvojili i praktički svaka odvozila solo utrku da kraja. Pobjedila je Tadeja Donko (Slo), a sljedeća četiri mjesta pripala su članicama Vatrenih Kotača iz Zagreba, redom: Ana Marija Pećar, Đurđica Ivanković, Anamaria Marinić i Ivona Mitrović.Ovo je za naše natjecatelje bila zadnja provjera prije velikih međunarodnih natjecanja koja su pred reprezentativcima. Antun Marinić je odlično tempirao svoju formu, jer već sljedeći vikend nastupa na Europskom kupu u polu maratonu na Grobniku, sa ostalim članovima kadetske i juniorske reprezentacije. Dok Đurđica Ivanković sa ostatkom seniorske reprezentacije za dva vikenda nastupa na Svjetskom prvenstvu u maratonu u Italiji.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.