Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
PH u aggresive rolanju
(Rejting 5.00 od 5)
Inline skating
Autor: Luka Markić   
Utorak, 25 Svibanj 2010 02:51

 

4. otvoreno prvenstvo Hrvatske u aggresive rolanju održano je u subotu 22.05.2010. u skate parku na Jarunu. Novost je što se od ove godine ovo natjecanje boduje i za Svjetski kup u ovoj disciplini. Pobjedio je naš natjecatelj Sanjin Hadžiomerspahić ispred svog brata Tina.

Koturaljkaški savez Hrvatske (KSH) organizirao je 4. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u skate parku na Jarunu, 22.05.2010., pod nazivom Spins & Grinds. Od ove godine ovo natjecanje boduje se i za Svjetski kup. Aggresive rolanje nalazi se od 2007. godine u službenom program natjecanja KSH. Na ovom natjecanju postali su vidljivi svi nedostaci skate parka na Jarunu, odnosno jedva da ga i možemo nazvati skate park jer za potrebe natjecanja u funkciji je svega nekoliko elemenata, a veći dio skate parka je ne iskorišten. Skate park se mora pod hitno adaptirati kako bi se stavio u punu funkciju za potrebe sporta za što je i napravljen.

Cilj ovog natjecanja je izvesti što bolje trikove – elemente. Suci ocjenjuju brzinu, stil, težinu i povezanost elemenata. Natjecanje se odvija u više krugova ovisno o broju natjecatelja. Ove godine imali smo dvije kategorije PRO i Amatere. U Pro kategoriji nastupali su najbolji natjecatelji koji su se borili za bodove za Svjetsku rang listu. Kategorija Amatera je za mlade rolere koji se počinju baviti ovom disciplinom. Među 5 finalista u kategoriji Amatera pobjedila je Urša Verbič, iz Slovenije. Naši dečki osvojili su ostala mjesta redom: Vedran Bosnić, Tvrtko Lovrečki, David Prajz i Josip Horvat.

U PRO kategoriji imali smo 4 polufinalne skupine od kojih su se najboljih 6 plasirali u finale. Bogdan Kijanica nažalost nije više mogao nastupiti u finalu jer je u polufinalu prilikom jednog pada zaradio veliki hematom na laktu. U finalu smo gledali fenomenalne trikove i dečki su pokazali zašto su na Svjetskoj rang listi. Za prvo mjesto borili su se naši najbolji plasirani roleri na Svjetskoj rang listi, braća Sanjin i Tin Hadžiomerspahić. Sanjin je na kraju izveo više čistih trikova i time odnio pobjedu. Sa novim bodovima koji su osvojili na ovom natjecanju očekujemo da će na novoj rang listi i Sanjin i Tin biti plasirani oko 40-tog mjesta. Za treće mjesto vodila se još neizvjesnija borba između Maria Gvozdena, koji se natjecao sa gipsom na ruci i Svena Buršića. Pobjedu je sa zadnjim čistim trikom donio Sven, dok je 5. mjesto osvojio jedini Slovenac u finalu Hrvoje Čurić.

Odlično organizirano natjecanje jedino je kiša povremeno prekidala, ali požrtvovnošću svih natjecatelja i svih prisutnih, skate park je brzo ponovno bio u fukciji.

I tulum se je nastavio duboko u noć.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.