Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
44 maratona 44 zemlje 44 dana
(Rejting 0 od 5)
Cestovno trcanje
Autor: Sandra Bortek   
Ponedjeljak, 17 Travanj 2017 20:41

Istrčati maraton nije lako, ali istrčati 44 maratona u 44 europske zemlje tijekom 44 uzastopna dana, zaista je veliki poduhvat na koji se odlučio Peter Thomposon. 

Ovaj 32-godišnji Britanac trenutno je na proputovanju Europom, a svoj 16. maraton odradio je upravo u Zagrebu. Uz osobni izazov, Peter kroz projekt Marathons for the Mind nastoji osvjestiti važnost mentalnog zdravlja te prikuplja donacije za dvije ustanove koje pomažu mentalno oboljelima. 

Samo dan prije Uskrsa, Peter je istrčao maratonsku duljinu u Sarajevu, a zbog problema s prijevozom uspio je odspavati svega par sati. Ni to ga nije spriječilo da već u osam ujutro obuje tenisice i otrči 42,2 km po Zagrebu kako bi ujedno i doživio Zagreb. Ruta ga je iz Novog Zagreba odvela do samog gradskog centra, preko Ribnjaka, Kaptola, Jelačićevog trga, Cvjetnog, a potom do Jaruna, savskog nasipa i Bundeka gdje je ujedno bio i cilj. 

Iako je uskršnja nedjelja uglavnom rezervirana za obitelj, Run Zagreb timu na poziv se pridružila grupica zagrebačkih trkača koji su pružili podršku Peteru tijekom cijele rute. 

Zagreb je grad po mjeri trkača 

“Ponosni smo što smo imali priliku ugostiti Petera i njegove prijatelje Jessicu i Manola. Ipak, najviše nam je drago što su nam se u dobrodošlici pridružili i naši prijatelji koji su pokazali što znači potpora zagrebačkih trkača. - rekla je Sandra Bortek iz Run Zagreb tima. “Kada smo lani započeli s trkačkim razgledima grada Zagreba, nismo znali što očekivati. Ipak, sami smo svjedoci da nam turisti dolaze u grad i među njima ima trkača. Zagreb je grad stvoren po mjeri svakog trkača i vjerujem da smo Peteru i svijetu pokazali da to zaista i je tako.” 

 

“Teško je riječima opisati potporu koju sam dobio u Zagrebu. Trkačka zajednica nešto je posebno, a ako ovo danas nije dokaz, zaista ne znam što je.” - napisao je Peter na svojoj Facebook stranici Marathons for the Mind. 

Pred Peterom je još dugi put. Prvi maraton otrčao je u Sankt Petersburgu. Nakon Zagreba čeka ga Ljubljana, Beč, Bratislava, Brno, Budimpešta…, a posljednja dionica očekuje ga u Dublinu. Na svom putu otrčat će i dva službena maratona onaj u Londonu 23. travnja i Riminiju 30. travnja.

 

Foto: Neven Fistrić   

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.