Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
16290 metara za jedan sat
(Rejting 2.83 od 5)
Cestovno trcanje
Autor: Ladislav Gregorinčić   
Utorak, 17 Lipanj 2008 01:00
Nakon 60 minute jurnjave najveću razdaljinu pretrčao je Ivan Čorba sa izvanrednim rezultatom od 16290 metara, drugi je bio Franjo Korošic sa 15005 metara, a treći Ladislav Havaš sa 14900 metara.
Osmim kolom završili smo i proljetni dio ultra cross-lige. Po ugodnom vremenu za trčanje, odradili smo utrku na 1 sat.

Utrka na jedan sat zamišljena je kao nekakav vrhunac proljetnog dijela lige. Nadali smo se da ćemo privući malo veći broj trkača, odlično smo se pripremili, markirali stazu, nabavili dovoljno okrijepe, naoružali se strpljenjem i dobrom voljom. Ali nam je njegovo veličanstvo nogomet opet malo pomrsio račune.

Dok je na našu ultra ligu došao standardan broj ljudi, na klasičnoj ligi je to bilo veoma otužno. Sa standardnom postavom bilo bi preko 20-tak ljudi na ultra ligi, ali ne žalimo, jer je i ovih 15-tak trkača bilo dovoljno da se napravi jedna izvanredna utrka.

Sa zvukom sirene krenuli su trkači u borbu protiv metara i kilometara. Nakon 60 minute jurnjave najveću razdaljinu pretrčao je Ivan Čorba sa izvanrednim rezultatom od 16290 metara, drugi je bio Franjo Korošic sa 15005 metara, a treći Ladislav Havaš sa 14900 metara.

Kod žena je pobijedila hrvatska reprezentativka Valentina Belović sa 14900 metara, druga je bila lanjska pobjednica Valentina Županić sa 13634 metara, treća je Renata Korošic sa 11638 metara, a moramo još spomenuti i Gordanu Vrček koja je istrčala lijepih 10935 metara.

Ujedno je Čorba oborio i rekord staze, a mlada Belović je istrčala i najbolji rezultat u Hrvatskoj uopće, jer ne postoji hrvatski rekord za žene u toj disciplini.

Ovom prilikom želim zahvaliti svim trkačima koji su se pokazali pravim sportašima i došli na utrku, ujedno im zahvaljujem i što su nas (organizatore) trpjeli cijelo proljeće i što su svojim prisustvom doprinjeli da utrke budu zanimljive i neizvjesne.

Liga se nastavlja u jesen ili točnije 28. 08. utrkom na 8800m i to na kronometar.

Dakle, dragi trkači, pred vama je cijelo ljeto da se dobro pripremite za nove utrke, zgode i nezgode koje smo vam pripremili.

Još na kraju moram spomenuti i Antuna Beloševića, Stanka Šinceka, Krunoslava Jaklina i moju malenkost bez kojih ta liga ne bi bila ono što je.

Pozdrav i do viđenja na jesen.

__

Rezultati::

8.kolo.xls

ukupni_poredak.xls
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.