Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Za nas pišu
(Rejting 0 od 5)
Autor: Tanja Kraljić   
Srijeda, 27 Svibanj 2009 16:23
NATAŠA DESNICA BARBIE
Rođena: 3. rujna 1969. u Zagrebu.
Zanimanje: liječnica.
Direktorica je Kaliper centra za sportsku dijagnostiku i službena liječnica obitelji Kostelić i cijele Hrvatske skijaške reprezentacije. Školovala se u Hrvatskoj i Americi.
Trenira triatlon i vaterpolo, skija, a intenzivno se zanima i za cestovni biciklizam.
Više na http://www.kaliper.hr

DEJAN PATRČEVIĆ
Rođen: 1975. u Zagrebu.
Zanimanje: dipl. ing. arhitekture.
U sport je ušao tek sa svoje 23. godine i od tada postigao veliki uspjeh. Profesionalno se posvetio vrhunskom sportu, točnije triatlonu, pa je arhitektura na čekanju.
Iza Dejana je uspješno natjecanje u Svjetskom kupu: Rio de Janeiro 2004. - 19. mjesto, Tongyeong 2003. - 23. mjesto, Sofija ITU 2004. - 4. mjesto, Ivanjica ITU 2003. - 9. mjesto, Beograd ITU 2002. - 10. mjesto. Odlične rezultate ostvario je i u Europskom kupu 2005.: 40. mjesto na ljestvici najboljih europskih triatlonaca!
Prvi je Hrvat koji je osvajao bodove u Svjetskom kupu. Višestruki državni prvak u triatlonu 2000. - 2005. godine, višestruki pobjednik Hrvatskog triatlonskog kupa, pobjednik Reebok Alpe - Adria kupa 2002. godine, pobjednik Halfironman Mljet 2004.
Sportski uspjesi 2005. godine: trostruki državni prvak u triatlonu (Ironman, polu Ironman, Sprint triatlon), 2. na Državnom prvenstvu u olimpijskom triatlonu, 1. na otvorenom prvenstvu Slovenije u sprint triatlonu, 1. na međunarodnoj utrci u talijanskoj Montisibillini, 1. na međunarodnoj utrci u Portorožu, 1. na Otvorenom prvenstvu Slovenije u sprint duatlonu, 1. na međunarodnom triatlonu u BiH (Boračko jezero), 2. na olimpijskom triatlonu u Austrijskom Kirchbichu, 2. na ETU prestige utrci u Beogradu, te 6. u Bardolinu (najbolje plaćenom triatlonu u Italiji). Završio je i jedan Ironman Austria.


VLADAN DESNICA KEN MORSKI

Rođen: 29. prosinca 1971. u Zagrebu.
Zanimanje: doktor fizike.
Windsurfing je otkrio prije cca. 25 godina, natjecateljski se njime bavi od 1987.
Višestruki je prvak Hrvatske (disciplina formula '98, '01, '02, '03; disciplina slalom '01, '03), višestruki prvak Austrije (2002, 2003), prvak Tajlanda 2000.
Sponzori: Starboard, Severne Sails, Oakley, Reef, Quiksilver.
Od 1981. član je Kluba jedrenja na dasci KJD Zagreb http://www.kjd-zagreb.hr
Više o Vladanu na http://www.pov.at/vladan

DANIJEL KVASINA GORILLA
Rođen: 27. rujna. 1985. u Novoj Gradiški.
Zanimanje: student Fizikalne terapije.
Prvi se put susreo s cestovnim biciklizmom 1994. godine. Četiri godine poslije ozbiljno je počeo trenirati. Svoje najbolje rezultate u mlađima kategorijama ostvario je u "BK Zagreb": državni prvak na brdo, 2. na državnom prvenstvu na kronometar i 2. u kupu Hrvatske u kategoriji početnika (1999.); dvostruki prvak na kronometar (2000./01.), prvak na brdskom prvenstvu (2001.), 2. na cestovnom i 2. u Kupu Hrvatske (2001.) u kategoriji kadeta; dva puta 2. na brdskom prvenstvu (2002./03) i 2. na Prvenstvu Hrvatske na kronometar (2003.) kod juniora. Nastupao je i za reprezentaciju na utrkama za Svjetski kup.
Prelaskom u seniorsku kategoriju promijenio je i klub, te od 2004. nastupa za "BK Rijeka". S "Rijekom" je ostvario: 3. mjesto na cestovnom prvenstvu 2004. u kategoriji U23 i 3. mjesto na brdskom prvenstvu 2005. godine u istoj kategoriji.


DRAGAN JANKOVIĆ JANKO
Rođen: 4. travnja 1961. u Leskovcu.
Zanimanje: glavni urednik časopisa "Maratonac".
Predsjednik i osnivač Atletskog kluba "Sljeme", najboljeg hrvatskog kluba za vanstadionsku atletiku u posljednje dvije godine.
Trči od 1987. godine. Završio 70 maratona, uključujući i sve najveće svjetske: Boston, Berlin, London, Pariz, New York, Rim, Beč, Amsterdam.
All round trkač: cestovno, planinsko, orijentacijsko, ultramaratonsko trčanje, trekking, adventure, duatlon, triatlon, biciklistički i plivački maratoni. Nastupio na preko 700 trka svih navedenih profila.
Najdraži uspjesi: na 12-satnom ultramaratonu pretrčao 111,5 km; Olimpijski triatlon 2:08; Ironman 11:35; odveo hrvatsku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u planinskom trčanju na Aljasku; trenira Veroniku Jurišić, državnu prvakinju na 10 000 m i maratonu.
Začetnik planinskog trčanja u Hrvatskoj, predsjednik komisije za planinsko trčanje pri HAS-u i tajnik Udruge za cestovno i planinsko trčanje u osnivanju.
Glavni organizator i pokretač Sljemenskog maratona, te ljetne i zimske sljemenske lige.


BOJANA NIKOLIĆ
Rođena: 70-tih.
Zanimanje: liječnica.
"Ti nikada nisi imala mira" odgovorila je moja mama kada sam je upitala kakva sam ja bila kao dijete. Slike kojih se sjećam iz vrtičkog perioda uglavnom su igra lovice u kojima ja predvodim grupu koja nekoga lovi, ili se "prekobicavam" na penjalici. Slijedi period osnovne škole kada sam kratko trenirala plivanje. Naravno, jedno od osnovnih gradiva je bilo i naučiti skijati što sam uspješno savladala ni manje ni više već na našem Sljemenu. Ali moj sport tada je bio rukomet. U njemu sam ostala sve do pred odlazak na fakultet. U međuvremenu, niti jedan kros za školarce ili slična gradsko natjecanje nije moglo proći bez mene. A onda sam upisala medicinu i neko vrijeme trenirala jedino koncentraciju.
Po završetku studija otkrila sam orijentacijsko trčanje. Zapravo nisam ga otkrila tek tada, znala sam za to već odavno, ali ukazala mi se prilika da uđem u taj zanimljiv sport. I doznala da mi "leži". Ne mogu se pohvaliti osvojenim naslovima niti visokim mjestima na natjecanjima. Ja se držim one: "Važno je sudjelovati."
Pa sam tako uspjela završiti i sprint-triatlon, orijentacijsku utrku na brdskom biciklu, nekoliko polumaratona i cestovnih utrka, brdsko-biciklistički maraton, natjecanje u radiogoniometriji. U pauzi između sportskih događanja "popnem" se na neku od prekrasnih hrvatskih planina.
Jedne godine kada sam kao dio medicinskog tima pratila ultramaraton Zagreb-Čazma, i vidjela kako trkači nakon više sati trčanja sa osmjehom i dobro raspoloženi ulaze u cilj, rekla sam: "Za tri godine i ja ću trčati Čazmu!" Od tada je prošlo i više od tri godine, a "Čazmu" još nisam otrčala. Ne brinem se. Budem.


MARKO RAJKOVIĆ KRAVOJE
Došao je na svijet 1977. godine.
Upravo je pred diplomom na Filozofskom fakultetu, smjer indologija-povijest.
Nakon burnog života u ranoj mladosti, sportom se ozbiljnije počeo baviti prije tri godine, iako ovo ozbiljnije shvatite uvjetno. Najozbiljnija stvar koju će Marko napraviti u dosadašnjem životu upravo je Test Tenisica na Adventure Sport Portalu.
Kao ultratalentirana zvjerka svoj je vremenski kratkotrajan sportski bio ispunio hrpom uspjeha u raznim disciplinama, a kad bi se slučajno predano posvetio samo jednoj, što je u njegovom slučaju nemoguće, u tome bi bio nepobjediv. Državni je reprezentativac u planinskom trčanju, sudionik Europskog i Svjetskog prvenstva, četvrtoplasirani na Državnom prvenstvu u planinskom trčanju 2004. godine, te klupski prvak Hrvatske 2004. godine u Starigradu.
Od ostalih trkačkih uspjeha izdvajamo pobjede na utrkama 162 stube i Rekord Sljemena, 9. mjesto i 3. od Hrvata na ultramaratonu Zagreb-Čazma, kao i ukupnu pobjedu u hrvatskom Planinskom kupu 2004. Pobjednik je brdsko-biciklističke utrke Recycle Medvednica 2004. godine, a na cestovnoj biciklističkoj Utrci Grada Zagreba 2005. osvojio je 3. mjesto. Iste godine osvojio je 4. mjesto u paru na pustolovnoj utrci Imo Adventure, a bilježi i 4. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u srednjem triatlonu, Halfironman Mljet te šesto mjesto na Prvenstvu Hrvatske u sprint duatlonu.
Njegov treking kredibilitet? Drugo mjesto u ukupnom poretku Treking lige 2005., pobjednik Medvednica trekinga, 2. mjesto na Velebitskom trekingu i 3. na Učka trekingu.


KRISTIJAN ŠIVAK geMpard
Rođen: 1971. uskoro će javiti gdje.
Zanimanje: profesor geografije i povijesti.
Za 30. rođendan naručio vatromet u New Yorku, pa su malo pretjerali!
Probao tisuću sportova, našao se u trčanju dugih, što dužih pruga od 1991. godine nadalje... Rezultati zanemarivi, nikad dokazao navodni talent, što zbog nedosljednosti, što zbog slabog kapaciteta pluća, vjerojatno posljedica bolesti u ranom djetinjstvu.
Pretrčao 9 maratona, od čega prvih pet Sljemenskih, ultramaraton u Davosu (78,5 km), Čazmu (61 km).
Procvjetao u 34. godini - pobjedio na Risnjak trekkingu i Velebitskom trekkingu 2005. s rekordom staze. Štoviše, na Velebit trekingu probio je "granica snova" ispod 30 sati. Kristijan Šivak poznatiji kao geMpard dionicu Velebita, jednog od najdužih planinarskih maratona u Europi (130 kilometara) završio je sa "svemirskih" 28 sati i 35 minuta.
Ukupni je pobjednik Treking lige 2005.


ELVIR SULIĆ
Rođen: 7. rujna 1971. u Rijeci.
Zanimanje: brodograđevni tehničar (nikad radio).
Zaposlen u Društvu za sportove u prirodi "Ad natura" iz Rijeke.
Kapetan je našeg najtrofejnijeg pustolovnog tima "Osiguranje Zagreb" s kojim je odnio pobjede na brojnim pustolovnim utrkama. Organizator je pustolovne utrke "KI challenge" i trekking utrka: "Risnjak mountain trek " i "Učka mountain trek".
Viđen je na vrhovima mnogih maxitisućnjaka Južne Amerike i Afrike, no preskroman je da bi se time falio.
Pored Darije, najveća ljubav mu je penjanje.
Iskreno se nada da će ga hir po imenu "adventure racing", koji ga drži već 5 godina, proći i da će se ponovo vratiti na stijene i planine.
Više na: http://www.adnatura.hr


ŠIMUN CIMERMAN SAJMON
Rođen: 1974. u Zagrebu.
Zanimanje: diplomirani politolog, diplomirao na Sveučilištu Južne Kalifornije, L.A., 1998.
Vodi vlastitu tvrtku za organiziranje team building programa i pustolovnih utrka.
Deset godina, od 1991. do 2001. profesionalno se bavio vaterpolom. Pet puta bio prvak Hrvatske sa zagrebačkom "Mladosti" i tri puta viceprvak Sjedinjenih Američkih Država.
Natjecao se i na najprestižnijim svjetskim pustolovnim utrkama: Eco Challenge 1998. u Maroku, Eco Challenge u Patagoniji 1999. i na Raid Gauloises u Vijetnamu 2002.
Do sada je organizirao više od 10 pustolovnih utrka, od kojih su najpoznatije "Terra Incognita" - najteža i najduža hrvatska pustolovna utrka i "Zagreb urban challenge" - pustolovna utrka kroz metropolu.
Više na: http://www.adventurerace.hr


PAVAO VLAHEK PAJO
Rođen: 1978. u Čakovcu.
Zanimanje: liječnik.
Jedini sport koji je sustavno trenirao u životu je judo. Tijekom studiranja kao debeljucko počeo s trčkaranjem po nasipu pored Save u Zagrebu. Sretanje s trkačima uvelo ga u trčanje. Na trčanju sreće i triatlonce pa počinje s triatlonom. Tu se sreće i sa plivačima i biciklistima pa se počinje natjecati i u tim sportovima kao i općenito u sportovima izdržljivosti.
Najdraže trke koje je završio: supermaraton Zagreb-Čazma, HP 5km plivački maraton, Tek na Grintovec, Uspon na Vršič, Varaždinska XC-liga i Ironman na Jarunu.
Organizirao "162 stube" - utrku Medicinskog fakulteta u Zagrebu, bio urednik sportske rubrike časopisa "Medicinar", piše za "Maratonac" i portal plivazdravlje.hr.
Radio kao liječnik i antidoping kontrolor na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu, Divizija 2, Zagreb 2005. gdje je imao priliku zašiti povelik broj rasječenih usnica, razbijenih noseva i arkada u vrlo kratkom vremenu.
Životni interesi vezani uz sport i medicinu po mogućnosti povezani u jedno. Kao liječnika sportske reprezentacije, u rasponu od lokalnog dječjeg vrtića preko nekog "ozbiljnog" sporta pa do "repke" doma umirovljenika. Svaki put kad nekog svojim neumornim brbljanjem uvede u bilo koji avanturistički sport, smatra to svojim najvećim osobnim uspjehom i samoizlječenjem budećeg sportaša.

ANAMARIA MAROVIĆ
Rođena: 05. studenog 1966. u Splitu.
Zanimanje: agentica za nekretnine.
Bavila se body buildingom, bavi se slobodnim penjanjem, brdskim biciklizmom, veslanjem u kajaku, planinarenjem i pustolovnim utrkama.
Sudjelovala na slijedećim utrkama: Dubrovnik Cro Challenge 2002. (2. mjesto), Paklenica Cro Challenge (3. mjesto), Dubrovnik Cro Challenge 2003. (2. mjesto), Kvarner-Istra Challenge, Dalmacija-Cro Chalenge 2003. (2. mjesto), Dubrovnik 2004. (ženski tim), Paklenica 2005.
Trenutno pauzira od natjecanja zbog povrede, čeka operaciju i za to vrijeme uživa u pisanju za Adventure Sport Portal. Kad ne piše, igra picigin na Baćama.


IVAN FERENČAK FERRO
Rođen: 1973. u Zagrebu.
Zanimanje: ekonomist.
Radi kao programer u jednom uredu, iz kojeg vikendima bježi u smjeru planina. Desetak godina bavi se planinarenjem, a u posljednjih 5 i dugoprugaškim cestovnim i brdskim trčanjem, te pustolovnim trkama. Trenutno najdraži hobi mu je spajanje tih dviju ljubavi, pa pronalazi trke koje u imenu sadrže naziv planine i dodatak poput "maraton, treking, tek, turneja...".
Tako da su mu omiljene utrke Velebitski treking, Tek na Grintovec, Tour du Mont Blanc, Mosorski maraton, Sljemenski maraton... Ostvaruje zapažene rezultate, no skroman kakav je, neće ih posebno isticati.
Najveći osobni sportski uspjeh mu je solo uspon na Pik Lenina 7134m u ljeto 2005., čime su ambicije za većim visinama tek potpaljene.
O Ferri možete puno toga saznati na: http://zgubidanije.blog.hr


IVAN ZADROVIĆ BRADA
Rođen i živi u Zagrebu.
Vodi vlastitu turističku agenciju "Izazov" specijaliziranu za sportski i adventure turizam.
Skija od 6 godine života. Prije 8 godina otkrio snowboard i istog trena okačio skije o klin. Instruktor snowboarda. Po zimi samo snowboard, tu i tamo badminton i ping-pong. Ljeti bicikli, tenis, košarka, planinarenje i opet snowboard. Zna plivati i roniti.
Završio prometni faks, srednju, osnovnu školu i vrtić s vrlo dobrih uspjesima.
Sve što Brada radi piše na: www.izazov.net


NINO RUŽIČKA

Rođen: 1975. u Zagrebu
Zanimanje: učitelj skijanja.
Član je brdsko-biciklističkog, te skijaškog kluba "Medveščak". Nino je dugo nosio titulu viceprvaka Hrvatske u biciklističkoj disciplini downhill i cross country.
Sudjelovao je na svjetskom kupu, europskom prvenstvu i Alpe Adria E1 kupu, u disciplini downhill. Organizirao je nekoliko domaćih prvenstvenih i kup utrka, te sudjelovao u organizaciji 1. etape Gira d'Italia. Anti-doping kontrolor za Hrvatski biciklistički savez i izbornik Hrvatske Mtb reprezentacije. Učitelj je skijanja.
Vodi vlastiti obrt "Ronin sport" koji sa bavi iznajmljivanjem sportske opreme, brdsko-biciklističkim turama na Sljemenu i Rabu, te školom skijanja.


IVAN SKULIBER
Rođen: 5. listopada 1976. u Zagrebu.
Zanimanje: magistar računarstva.
Nakon završenog dodiplomskog studija počinje se intenzivnije baviti "outdoor" aktivnostima, prvenstveno planinarenjem i brdskim biciklizmom. Kraće vrijeme bavio se speleologijom i orijentacijskim trčanjem, a danas je najviše aktivan u visokogorskom planinarenju i alpinizmu. Od značajnijih uspona ističe zimski uspon na Jalovec, uspon na najviši vrh Austrije - Grossglockner po grebenu Stuedlgrat, te ekspedicijski uspon na Pik Razdelnaya u Pamirskom visokogorju.IMA NAS JOŠ!!! PUNO PUNO!!!
ŽIVOTOPISIRANJE OSTALIH U TIJEKU...
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.