Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Sebastian Kordel je Europski prvak u klasi Fromula Windsurfing
(Rejting 0 od 5)
Windsurfing
Autor: Adventure Sport Team   
Nedjelja, 07 Rujan 2014 20:22

Nijemac Sebastian Kordel je europski prvak u klasi Fromula Windsurfing te ujedno pobjednik Otvorenog prvenstva hrvatske klase Formula. Drugi je Casper Bouman iz Nizozemske, dok je treći poljak Filip Korczycki.

Enrico Marotti zauzeo je 17. mjesto u ukupnom poretku, stoga je postao novi prvak Hrvatske u ovoj klasi. Drugo i treće mjesto zauzeli su Vido Jeramaz i Teo Marinović.

Petog, posljednjeg dana regate, vjetar je konačno zapuhao pa je regatni odbor pozvao natjecatelje u regatno polje. Prva dva plova dobio je Filip Korczycki, dok je Sebastian Kordel u oba navrata zauzeo treća mjesta. Treća regata bila je ključna za utrku jer je nijemac zauzeo prvo mjesto, dok je poljak bio tek sedmi. Prošlogodišnji svjetski prvak Casper Bouman u prva tri plova nije bio visoko plasiran, ali je u zadnja dva plova stigao na treće, odnosno drugo mjesto i time u konačnici plasirao na drugo mjesto.

 

"Iznimno sam sretan ovom pobjedom. Nakon četiri dana čekanja, činilo se da možda ipak neće biti regate, ali danas je vjetar dobro zapuhao, a ja sam uspio dobro jedriti. Hvala svima na trudu pri organiziranju regate“, rekao je zadovoljni Sebastian Kordel.

Nestabilni vremenski uvjeti, povremena kiša i slabiji vjetar tražili su strpljenje svih 60 natjecatelja, regatnog odbora i organizatora. U konačnici, uspješno je odrađeno pet plovova.

 

"Zadovoljni smo što je sve dobro prošlo. Viganj je i ovaj puta uspio kvalitetno organizirati jednu međunarodnu regatu. Nastojali smo biti dobri domaćini i veselimo se sljedećem izazovu“, rekao je Mario Roso“, predsjednik Organizacijskog odbora natjecanja. 

 

Fotografije: Tomislav Brdjanović 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.