Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
RS:X Windsurfing na ISAF Youth Zadar
(Rejting 5.00 od 5)
Windsurfing
Autor: Ernest Kiseljak   
Petak, 22 Srpanj 2011 08:25

Na najvećem jedriličarskom natjecanju ove godine u Hrvatskoj; ISAF Juniorskom svjetskom prvenstvu u jedrenju za olimpijske klase, održano je i natjecanje u RS:X jedrenju na dasci. 
Natjecali su se djevojke i dečki, juniori do 19 godina starosti. Kako je to izgledalo možete vidjeti u na dijelu fotki u  Galeriji LINK ili više informacija možete dobiti na LINK-u.
 
 

Rezultati - muški
1st Wonwoo Cho, KOR
2nd Mateo Sanz, ESP
3rd Louis Giard, FRA
 
Kompletna muška lista LINK
 
Rezultati - ženski
1st ITA Veronica Fanciulli
2nd THA Siripon Kaewduang Ngam
3rd ISR Naomi Cohen
 
Kompletna ženska lista LINK
 
 

Za one koji ne znaju, RS:X je posebno dizajnirana oprema za olimpijska natjecanja. RS:X set se sastoji od prilično velike daske 220 litara s perajicom dugom 60 cm (žene i juniori) ili 66 cm (muški) i kobilicom te jedrom od 8,5 kvadrata (žene i juniori) ili 9,5 (muški). Ostatak riga su 100% karbonski X9 boom i X6 jarbol. Jedri se na uvjetima od 3 do 30 čvorova. Surfmania je u ime Neilpryde-a za natjecanje distribuirala 60 RS:X kompleta, koje su natjecatelji dobili na korištenje. Uz opremu osigurali smo i asistenciju tj. popravke i održavanje opreme na vodi. S obzirom da skoro pa nismo imali lomova i kvarova na RS:X kompletima sve je u tih 6 dana ispalo kao lagana vožnjica gliserom oko regatnog polja. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.