Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Zimski rafting na Dravi
(Rejting 2.17 od 5)
Rafting
Autor: zlatko kadić   
Srijeda, 20 Siječanj 2010 04:55

 

... Potpuno mokri jedva dočekujemo prvi sprud da se ugrijemo pored vatre koju nije bilo lako zapaliti ...

 

 

Rafting klub Koprivnica, ekološka udruga Senjar iz Donje Dubrave i Matis White Water iz Varaždina Organizirali su 16. 01. 2010. drugi zimski spust od Velikog Bukovca do Legrada pod nazivom „Samo tekuća Drava je prava Drava“

Odaziv članova bio je velik tako da su sva četiri čamca i dva kanua bili puni.

Više od 30 članova krenulo je na petosatnu odvažnu avanturu po zimskim uvjetima naoružani toplom odjećom i kuhanim vinom protiv prehlade. Start je bio na kajakaškoj stazi kod Velikog Bukovca koji počinje sa dinamičkim raftingom i nasukavanjem jednog čamca na umjetnu prepreku pa je skoro došlo do prevrtanja čamca. Uskoro dolaze prirodne prepreke koje su napravili dabrovi i iznenađujuće snažna Drava s naplavinama trupaca raznih veličina.

 

 

Slijede prva ispadanja iz čamca nekoliko veslača kod sudara s jednom potopljenom vrbom. Potpuno mokri jedva dočekujemo prvi sprud da se ugrijemo pored vatre koju nije bilo lako zapaliti. Kad smo se malo ugrijali nastavljamo spust koji je uglavnom prošao uz mnoštvo različitih šala. Malo prije sumraka stižemo na Halaš čardu u Legradu i ponovo kupanje u hladnoj Dravi, ali ovaj puta namjerno. Logistika nas je dočekala grahom i kuhanim vinom koje nas je spasilo od prehlada. Na kraju svi odlučujemo da ćemo i iduće godine na zimski rafting.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.