Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Vidra opet u (eko) akciji
(Rejting 1.11 od 5)
Rafting
Autor: Adventure Sport Team   
Srijeda, 25 Ožujak 2009 15:04
Pripreme za Rastraft su u punom jeku: manje od mjesec dana ostalo je do velikog rafterskog (i ne samo rafterskog) događaja. Vidraši su bili ponovno u eko-akciji: pročitajte što su sve uspjeli obaviti.
Subotu 21.03. usprkos vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima iskoristili smo za eko akciju čišćenja korita rijeke Korane i okolice Rastoka koju je naš klub ''Vidra'' organizirao u suradnji s poglavarstvom grada Slunja. Time su počele završne pripreme za ovogodišnji Rastraft, trku rafting Eurokupa, ali i puno više od toga.Nakon prošlogodišnjeg uspjeha odlučili smo otići još jedan korak dalje i svima koji odluče provesti vikend nakon Uskrsa u Slunju ponuditi baš sve što uspijemo organizirati kako bi se dobro zabavili. Tako će ove godine naši gosti moći uživati ne samo u rafting trci, već i u dvodnevnom festivalu urbane glazbe na kojem će nastupiti Let 3, TBF, DJ Quicksilver, Dubioza Kolektiv, Pelerama i još 20-ak izvođača, moći će se okušati i u painballu, streličarstvu, te vožnji quadovima. Sve ovo ne bi bilo moguće bez velike podrške naših domaćina, pogotovo gradonačelnika Slunja, gospodina Ivana Bogovića, ali i brojnih drugih dobrih ljudi iz Slunja, te naših prijatelja ne samo iz Hrvatske, već i šire.

U subotu ujutro uputili smo se u Slunj, mjesto okupljanja je po običaju bio restoran Mirjana. Iskoristili smo dan za eko akciju, morali smo ukloniti olupine iz korita Korane koje su nam prošle godine stvarale velike probleme. U pomoć smo pozvali i prijatelje iz ogulinskog rafting kluba River Riders, paintball klubova PTSP i Black Sheep, te ronilačkog kluba Vodomar.Grad Slunj osigurao je neophodni stroj za izvlačenje olupina i više nas ni snijeg nije mogao zaustaviti. Idilu snijegom pokrivenih Rastoka narušilo je nas 30-ak nabrijanih i spremnih na sve. Voda, bez obzira na temeraturu, je prirodno stanište Vidre i s ekipom iz Vodomara smo pročešljali korito kanjona Rastoka pokupivši sav krupni otpad. Bilo je tu svega, od lonaca do stolica i olupina koje su nam prošle godine bušile raftove.I dok smo mi više od 2 sata  češljali kanjon, ostatak ekipe je naoružan vrećama za smeće čistio obalu i okolicu ceste kroz Rastoke. Prije odlaska s vode morali smo obaviti najzahtjevniji dio – izvlačenje olupina. Bez stroja za izvlačenje drva koji nam je osigurao grad bila bi to nemoguća misija, dvije velike metalne ploče teške nekoliko stotina kila sami jedva da smo mogli pomaknuti.Niti uz pomoć stroja nije bili baš jednostavno, pogotovo pošto drugi komad nismo imali za što zakačiti, već ga je trebalo obuhvatiti sajlama. Ne zvuči baš preteško, no kombinacija ''ugodno'' hladne vode i velike težine olupine ukopane u dno bila je pravi test izdržljivosti. Bučna podrška ekipe s obale i zadovoljstvo obavljenim poslom ipak je olakšala stvar.Iza nas je ostao kontejner pun smeća, preko pola tone starog željeza i briga za raftove na ovogodišnjoj trci. Uklanjanjem olupina nestao je razlog njihovog bušenja i sada mirnije spavamo. Za kraj smo ostavili najteži dio - odojak koji nas je čekao u Mirjani. Iako je borba bila teška i neki su skoro odutali i tu smo prepreku uspješno savladali.Ova akcija je osim očitog postigla još jedan veliki uspjeh – okupili smo brojne prijatelje koji se uključuju u naš projekt. Kad se male ruke slože... I zato dođite u Slunj od 17. do 19. travnja i uvjerite se da je uz pomoć prijatelja stvarno sve moguće. Više o svemu što vas tamo očekuje nađite na www.rastraft.com.


 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.