Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Uživancija u ledenoj rijeci
(Rejting 1.06 od 5)
Rafting
Autor: Adventure Sport Team   
Nedjelja, 28 Prosinac 2008 15:34
U organizaciju RT Vidra održan je tradicionalni Božićni spust na rijeci Korani. Vrijeme ugodnih 5-6 stupnjeva, voda visoka, nabujala. Skupilo se oko 20-ak ljudi, svi spremni za spust.
Prije spusta valjalo je napuhati čamce – odličan način da se čovjek zagrije. Spust je startao ispod mosta u Slunju pa sve do ušća Slunjčice u Korane.Dobivamo neki mali, uski čamac (neće to valjat), slijede kratke upute, uveslavanje i pravac zapjenjena Korana!
Voda je brza, pjeni se. Prolazimo ispod mosta , struja nas nosi na desnu stranu pa zatim na nekoliko visokih valova koji nas zapljuskuju i skoro se prevrćemo. Adrenalina koliko hoćeš!! Nakon valova nastavljamo dalje, prolazimo između stijena i opet direktno u val! Voda nas zapljuskuje, ali ne stigneš ni misliti o tome, treba se boriti sa rijekom da ne završimo u vodi. A voda, voda je divlja, nosi nas do velikog slapa, čuje se huk vode, ali ne stigneš uživati u pogledu, opet voda u lice, opet se naginjamo, ali ne ispadamo! Sreća pa dolazi mirni dio.

Izlazimo iz čamca i slijedi najzanimljiviji dio – nošenje čamca na početak pa onda opet sve ispočetka!
Tri puta prolazimo stazu punu uzbuđenja, ali bez prevrtanja i onda šećer na kraju – zadnji put i prevrtanje. Voda u lice, pad preko čamca, čamac tko zna gdje, ljudi pod vodom, izranjam, gledam, čamac iza mene, Renato ispred mene – ide u val, val ga poklapa, naguto se vode, netko viče drži se čamca, a onda pljus! Voda u lice, glava pod vodom, izranjam, hvatam zrak i opet ispočetka, voda u lice, glava pod vodu! Kad će više kraj! Neće skore, ima još tri do četiri velika vala do kraja koja treba proći. Hvataj zrak i hrabro naprijed!Konačno kraj – voda je sigurno hladna, ali ne stigneš o tome razmišljati. Izlazimo obalu i razmjenjujemo dojmove – bilo je dobro, šta dobro, bilo je odlično! Samo da ne treba vući ovaj čamac natrag, valjalo bi još jednom!
 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.