Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Veliki interes za Faros maraton 2013.
(Rejting 0 od 5)
Plivanje
Autor: Janez Maroević, dipl. oecc.   
Utorak, 14 Svibanj 2013 13:55

U svijetu daljinskog plivanja vlada vrlo veliki interes za ovogodišnje 38. Međunarodno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju, popularni Faros maraton 2013. koji će se 31. kolovoza održati u Starom Gradu na Hvaru pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr.sc. Ive Josipovića.

Iako je rok tek 31. srpnja, organizatori su do danas zaprimili prijave plivača iz čak 18 zemalja: Austrije, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Nizozemske, Rusije, SAD-a, Brazila, Rumunjske, Škotske, Češke, Italije, Španjolske, Mađarske, Argentine, Makedonije, Hrvatske i po prvi put iz daleke Ruande te očekuju da će vrlo brzo popuniti limit broja od 35 sudionika. 

Unatoč tome što nagradni fond niti izbliza ne može konkurirati drugim maratonima u svijetu i što se dan poslije održava Grand Prix utrka Capri-Napoli, ovoliko zanimanje samo potvrđuje kultni status koji Faros danas uživa u svijetu daljinskog plivanja. „Interes za Faros, nakon njegova prijema u Kuću slavnih u Fort Lauderdaleu je toliki da bi bez problema mogli popuniti i duplo veći limit broja sudionika. U tijeku su pregovori i sa olimpijskim pobjednikom iz Londona Tunižaninom Oussamom Mellouliem. Ukoliko s njime ne uspijemo naći zajednički jezik na Farosu će sigurno nastupiti svjetski prvak iz Barcelone, jer je već postala tradicija da u Starom Gradu redovito nastupaju aktualni svjetski prvaci" – izjavio je utemeljitelj, direktor i član Kuće slavnih Vicko Šoljan.

Organizatore posebno veseli činjenica da je rekorder staze iz 2009. (3:01:55) Alexander Studzinski (Njemačka) potvrdio svoj dolazak i napad na petu titulu čime bi se izjednačio sa sadašnjim rekorderom Nacom Majcenom. To mu sigurno neće biti lako jer će Starograđani sigurno učiniti sve da ostvare najave direktora Šoljana i okupe svjetsku kremu daljinskog plivanja. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.