Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Divlja kajakaška utrka niz gornjogradske slapove
(Rejting 0 od 5)
Kayaking
Autor: Ernest Kiseljak   
Utorak, 05 Lipanj 2012 12:14

Kako opisat Ocean Kayak City Race Zagreb? Divlja kajakaška utrka niz gornjogradske slapove i mirne vode donjeg grada. To je to, aj bok, bacite oko na fotke i video, opet fotke, pa opet video…

U nedjelju 03.06. godine 2012. točno između 9:45 i 10:15 na lokaciji koji metar nadmorske visine iznad zagrebačke Špice, sastalo se šareno društvo, štovatelja nenormalnih natjecanja. Nakon diskvalifikacije nekih na samom startu, zbog nepropisnog parkiranja,  njih dvadesetak odradili su miran start od Gradske Kavane, ali niti pedeset metara nakon toga naišle su kumice u šestinskim nošnjama i zaprijetivši šestinskim kišobranima zaustavile utrku. Zasjele su kumice u kajake i žele na more.

 

Utrka je nastavljena nakon kratkog uvjeravanja i obećanja da će se dečki odmah vratit po njih. Tako je utrka nastavila slijedećih sto metara gdje je Zoran Pribičević iz tima „Ja,Ja i Niko bez Niko“ imao ispad zaustavivši cijeli tramvajski promet na trgu, dok ga je Mario Valentić, pazite ovo, s djetetom na leđima, vukao po tračnicama.

Nakon ovakvog mirnog starta uspjeli smo doći do Cvjetnjaka gdje je ekipa imala prvi zadatak, nagovoriti što veći broj ljudi da im sjednu u kajak i zaveslaju. U kratkoj neizvjesnoj borbi dobili smo dva izjednačena tima „Ja, Ja i Niko“ & „Psycho Pack“. Dilemu je riješilo 40 sklekova, nakon čega je glavni sudac Anja, proglasila Davora Sajka pobjednikom i dodijelila mu SONY MOBYLE EXPERIA ACTIVE telefon.

 

Slijedio je dosadan dio laganog trčkaranja Savskom do nasipa i malo žešće trčanje Savskim nasipom do Jaruna. Natjecatelji su na tih 4,5 kilometra dugoj utrci taman zagrijali mišiće i jedva čekali start veslačkog dijela na Jarunu.

Nakon kratkog vijećanja, Surfmania Tim je odlučio da će se utrka na Malom jezeru voziti kontra kazaljke na satu. I tako je i bilo, vozila su se uzbudljiva četiri kruga oko Otoka ljubavi i plutajućih Surf Shop AIRE kauča.

GALERIJA SLIKA

Sada svakako pogledajte video i onda pročitajte ostatak izvještaja.

BACITE OKO NA VIDEO BY 24sata.hr 

RTL DANAS

Pobjedu je odnio najbrži tim koji je prvo mjesto podijelio s drugim jednako brzim timom, čime se potvrdila ona narodna „Tko je brz na kopnu, nije na vodi i obrnuto“.

Ukupni plasman:

 

Hvala svim sponzorima:

PORSCHE INTERAUTOLENOVOXPERIA SONY MOBILEMULTIPOWERKINETARAFTMANIARENTA CHOPPERKARTING ARENAKAMP ŠIMUNIBECK'S.

 

Što vas od Surfmania Tima čeka u budućnosti?!

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.