Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Jet ski akcija na Čiču
(Rejting 5.00 od 5)
Jet Ski
Autor: Igor Jagić   
Četvrtak, 24 Svibanj 2007 00:06

Čiče jednostavno mora u najskorijoj budućnosti postati klasična staza motonautičara, jer uvjeti su na jezeru u Velikoj Gorici upravo sjajni.

 

Proteklog vikenda Čiče je ponovno, nakon godinu dana, proključalo, voda se zapjenila, a mirnoću ptica i ribiča za trenutak je prekinula buka jet ski jurilica. "Croatian jet ski Cedevita Open Čiče 2007." dokazao je da Čiče jednostavno mora u najskorijoj budućnosti postati klasična staza motonautičara, jer uvjeti su na jezeru u Velikoj Gorici upravo sjajni. Nema kupača, jezero je zapravo zatvoreno za izletnike i rekreaciju, a njegova dubina, mirnoća i veličina mame jetere iz cijele regije da upale svoje plovilice i upuste se u utrke koje nikoga na obali zasigurno ne mogu ostaviti ravnodušnim.


Start.

Obimom nešto manja utrka no lani oduševila je brojne posjetitelje koji su ovoga vikenda svratili do Čiča. Iako bez atributa Alpe Adria tour, koji je pripao Crikvenici sredinom srpnja, natjecanje na Čiču okupilo je tridesetak vozača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Austrije. Najzanimljivije je svakako bilo u klasi ski grand prix superstock, u kojoj je slavio Austrijska legenda, Red baron, iskusni Markus Erlach, kojeg se sjećamo po nezaboravnim borbama sa Daliborom Turkovićem.


Markus Erlach.

Erlach je sa drugim i prvim mjestom u dvije utrke ukupno slavio, ispred sunarodnjaka Franky Hubera i hrvatskog reprezentativca Slavena Ivančića iz kluba Santa Fe Labin. Četvrti je bio mladi Arsenije Knežević iz Srbije a peti najbolji junior Europe u klasi ski stock, Branko Banović iz Motostarta Zabok. Utrku je odlično odvozila i mlada Slovenka Pija Šumer, pred kojom je velika jet ski karijera.


Sastanak.

Upravo je Branko Banović iznenadio u klasi ski stock pobijedivši starijeg i iskusnijeg Elvisa Mihaljevića, također iz Motostarta. U subotu je Elvis bio prvi, Branko drugi, a u nedjelju je situacija na cilju bila obrnuta. Pobjednik je u tim slučajevima bolji vozač iz drugog mota, a to je na Čiču bio četrnaestogodišnji Banović. Treće mjesto pripalo je Nikši Jurišiću koji je do Čiča potegnuo iz Ancora jet ski kluba iz Baške Vode. Slijede Slovenci, Austrijanci i neizostavna Pija Šumer.


Utrka.

Nastupali su i Ivan Hudoletnjak, Goran Pihler i Siniša Kuzman. U kategoriji ski stock beginners pobijedio je Austrijanac Klaus Roth iz Red baron racing teama, ispred sjajne Pije Šumer i mladog Hrvoja Lončara iz Motostarta Zabok. Uz mlade nade Ivicu Vrhovnika, Lovru Kodrića, Igora Konosića, Sašu Saraju i Ivana Stantića zamijećen je nastup Anje Resnik iz Miklavža i Aleksandra Krevešića iz Novog Sada.Najbolji hrvatski junior na Čiču je bio Hrvoje Lončar iz Motostarta ispred Jana Frankovića iz Santa Fe Labina. Memorijal Matka Radića, utrku u klasi runaboat stock osvojio je, kao i prošle godine, izvrsni Branko Kranberger iz Miklavža sa svojom brzom crvenom jurilicom od 300 KS, ispred kolega iz slovenske reprezentance, Alena Šeruge i Domena Jurišnika koji je vozio za Cedevita jet ski team.


Branko Kramberger.

Svi se slažu da je prva utrka sezone u Hrvatskoj i više nego uspjela. Umorni Jaga sa svojom ekipom koja i dalje uporno organizira jet ski utrke diljem Hrvatske vjerojatno će se sada naspavati, a novi predsjednik saveza Bojan Varjačić održao je radni sastanak gdje je dogovoreno da će slijedeća utrka vjerojatno biti u Baškoj Vodi za dva tjedna. Zadar je, čini se definitivno otpao iz kalendara, pa bi slijedeća velika utrka trebala biti ona u Crikvenici 13.07. – 15.07. i to Alpe Adria Kup.


Goran Beus Richembergh sa Ivančićem, Erlachom i Huberom.

Pehare je na Čiču pobjednicima podijelio veliki jet ski poklonik, Goran Beus Richembergh, Zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, koja je, kao i Zagrebačka Županija bila pokrovitelj Otvorenog prvenstva Hrvatske.


Jurišić, Banović i Mihaljević na postolju.

Posebna priča bile su i cheerleadersice koje prate Cedevita, a koje su navratile do Čiča tijekom priprema za Europsko studentsko prvenstvo, gdje brane naslov prošlogodišnjih prvakinja Europe u Barceloni. Jedva čekamo slijedeću godinu. Kažu organizatori, bit će još bolje.  


Cheerleadersice.


Šljakeri Krunica, Jaga, Sergio, Mali Jaga stoje, Dražen, Dugi, Mali i Miha čuče.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.