Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Crikvenica Alpe Adria 2007.
(Rejting 0 od 5)
Jet Ski
Autor: Igor Jagić   
Srijeda, 25 Srpanj 2007 16:01

Hrvatska je u jakoj konkurenciji uzela jedno prvo, dva druga i tri treća mjesta u ukupno 9 odvoženih klasa.

 

Uz sunce, more, ribu i vino Crikvenica je proteklog vikenda brojnim turistima ponudila i jednu visokovrijednu sportsku priču. Nakon prošlogodišnjeg jet ski druženja uz Europa tour, djelatnici jedinog dugogodišnjeg kontinuiranog motonautičkog sporta u Hrvatskoj ponovno su na "najljepšu obalu svijeta" doveli jet ski kremu.

Nakon talijanskog Jesola i slovenskog Maribora, u Crikvenicu je pristiglo stotinjak jetera iz 9 država, što Alpe Adria Kup svrstava u iznimno jako natjecanje, koje bi se u budućnosti trebalo bolje ugraditi u planove turističkih zajednica na tom području. Glavninu su posla, naime, odradili volonteri HJSS-a koji godinama jet ski pokušavaju podići na višu razinu jer:

- Hrvatska zasigurno ima najbolje uvjete u Europi za ovakvu vrstu motonautičkog sportskog turizma i šteta je da se ti potencijali ne iskoriste još bolje. Mi utrke organiziramo u Austriji, Sloveniji, Italiji i Češkoj a ugođaj je u Hrvatskoj za jet ski fenomenalan - zadovoljno ističe Thomas Reiterer, šef austrijske jet ski reprezentacije i otac najboljeg na dvodnevnom druženju u Crikvenici, Kevina Reiterera.Četrnaestogodišnji je mladić ovih dana u vrhuncu forme, s obzirom da je u expert klasama slavio u stocku i limitedu, uz drugo mjesto u superstocku, gdje mu je pobjedu preoteo juniorski svjetski prvak Nico Lasselsberger. I dok je Reiterer klasični moto igrač, također četrnaestogodišnji Lasselsberger pripada jednoj od najimućnijih obitelji Austrije, pa Nico iza sebe ima jaku ekipu tvornice Hydrospace jetova, koju je, zbog sinovljeve strasti prema brzinama otac - i kupio. Kao da u motociklizmu utrku vozi mali Honda ili Kawasaki. I tim je veći uspjeh koji, uz redovne školske ili radne obveze postižu dečki iz hrvatske reprezentacije.

A Hrvatska je u jakoj konkurenciji uzela jedno prvo, dva druga i tri treća mjesta u ukupno 9 odvoženih klasa. Bojan Varjačić slavio je R/B open klasi uz drugo mjesto u stocku. Sjajno znajući da novi predsjednik HJSS vuče dugogodišnju ozljedu i da vodi nekoliko velikih autoprevozničkih tvrtki u Krapini.  Elvis Mihaljević, također član Motostarta iz Zaboka, treći je u expert klasama ltd i stock, u kojem je zadržao drugo mjesto u ukupnom poretku nakon Jesola, Maribora i Crikvenice.

U ski stocku je srebro zaslužio iznimno raspoloženi Goran Pihler. Mladim Austrijancima najveća je konkurencija trenutno najbolji junior Europe Branko Banović, kojeg od svjetskih naslova dijele milimetri. U Crikvenici je, naime, prvog dana u ski stocku bio tek deseti od sedamnaest natjecatelja, da bi u nedjelju pobijedio svladavši u izravnom dvoboju i favoriziranog Reiterera. Zbroj nastupa donio mu je četvrto mjesto. U najjačoj ski klasi open Slaven Ivančić iz Santa Fe Labina, aktualni superstock svjetski UIM prvak, zadržao je sjajno treće mjesto ukupnog poretka Alpe Adria kupa osvojivši petu poziciju u konkurenciji dvojice bivših europskih prvaka i jednog aktualnog juniorskog svjetskog. SXR kup ponovno je pripao Slovencu Keteu, a Nikša Jurišić iz Ancore Baška Voda bio je treći.

Da uz Banovića Hrvatska ima još mladih i talentiranih vozača dokazuje i peto mjesto Hrvoja Lončara u klasi beginnersa u kojoj se i u Alpe Adria kupu i na Europa touru na vodećim mjestima izmjenjuju Austrijanac Roth i mlada zvijezda iz Slovenije, Pija Šumer koja sa obitelji posjećuje sve utrke u Europi.

- Zadovoljan sam organizacijom kao i rezultatima hrvatske reprezentacije koja raste i koja nakon Alana Breznog i mene ponovno pobjeđuje na jakom Alpe Adria kupu. Razina naših rezultata je kao da Hrvatska ima momčad u Formuli 1, jer konkurenti su nam sami proizvođači jet ski plovila koji u sport ulažu milijune. Kažu da je Lasselsberger sinu do sada osigurao nekoliko milijuna eura, a Banović ima godišnji proračun 50 tisuća eura. A Branko ponekad pobjedi. To je, znate, fenomenalno - kaže Dalibor Turković, vrhunski jet ski trener i organizator toura u Crikvenici. Alpe Adria kup nastavlja u austrijskom Marbachu, dok je finale na rasporedu 01. i 02. rujna u Pragu u Češkoj.  

____

Rezultati Crikvenica Alpe Adria 2007 rezultati.doc

GALERIJA FOTOGRAFIJA IZ CRIKVE OVDJE.


 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.