Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Split domaćin Svjetskog prvenstva u jedrenju Laser Standar World Championships 2017
(Rejting 0 od 5)
Jedrenje
Autor: Adventure Sport Team   
Subota, 25 Veljača 2017 18:53

Split će od 12. do 30. rujna ove godine biti domaćin jednog od najcijenjenijih prvenstava u jedriličarskom svijetu – svjetskog prvenstva u jedrenju 2017. 

Laser Standard World Championships Pod organizacijom Jedriličarskog kluba Mornar prvenstvo će okupiti najpoznatije svjetske jedriličare, osvajače olimpijskih medalja, svjetske i europske prvake koji će se natjecati u klasi Laser Standard u konkurenciji Seniora i Veterana.

Događaj svjetskog značaja u jedriličarskom svijetu u najmasovnijoj klasi počet će dolaskom jedriličara i jedrilica 1. rujna te treningom i atraktivnim Grand Prix noćnim dvoboj natjecanjem 7. rujna ispred splitske rive. Seniorsko svjetsko prvenstvo održat će se od 12. do 19. rujna u splitskom akvatoriju, dok će sve kulminirati veteranskim Mastersom od 21. do 30 rujna.

„Do sada imamo preko 150 prijavljenih jedriličara u klasi Laser Standard, dok je u klasi Laser Standard Masters prijavljeno ukupno 350 jedriličara iz preko 50 zemalja svijeta. Među natjecateljima očekujemo nastup najpoznatijih svjetskih jedriličara među kojima i osvajače medalja na posljednjim olimpijskim igrama u Riu, Australca Toma Burtona, našeg Tončija Stipanovića, Novozelanđanian Sama Meecha, srebrni iz Londona Pavlos Kontides, dvostruki svjetski prvak u obrani naslova britanac Nick Thopson. Izuzetno nam je drago da je Split dobio priliku ove godine ugostiti jedno od najcijenjenijih natjecanja u jedrenju i svjetski poznate jedriličare. S veseljem očekujemo da će prvenstvo posjetiti preko 1.500 sudionika i posjetitelja.“, rekao je direktor natjecanja iz jedriličarskog kluba Mornar, Zlatko Jakelić. 

Osim samog prvenstva, razna zabavna događanja i promocije na Rivi, Zapadnoj obali i Lučici dodatno će začiniti uzbudljivi jedriličarski rujan u Splitu.

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.