Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Milan Vujasinović osvojio broncu
(Rejting 0 od 5)
Jedrenje
Autor: Adventure Sport Team   
Nedjelja, 13 Ožujak 2016 00:00

 

Nakon općeg opoziva flota je startala ma crnu zastavu a Vujasinovic je startao desno uz regatni brod u preuzeo kontrolu na desnoj strani i držao prednost sve do kraja za drugu pobjedu na prvenstvu. Caleb Paine (USA) je okrenuo drugi a Piotr Kula (POL) treći.  

Veliki broj konkurenata za vrh je daleko zaostao uključujući i drugoplasiranog Josh Juniora (NZL).

Flota se približila na zadnjoj stranici je je vjetar padao ali ga je bilo taman dovoljno za njegovu pobjedu. Kula se probio na drugo a Tom Ramshaw (CAN) na treće mjesto.

Ondrej Teply (CZE) osvojio je  juniorsku titulu a prate ga Philip Kasueke (GER) i  Arkadiy Kistanov (RUS).

Vodeći Pieter-Jan Postma (NED) je završio sedmi, dok se Vujasinovic s prvim mjestom  probio na drugo mjesto ukupnog poretka, a Berecz na treće. Svi su mogli do zlata u medal race-u.

Tako je u poptpunim preokretima  i protekla posljednja utrka za medalje  Postma je držao početno vodstvo ali je pred prvu oznaku pao na treće mjesto, Milan je bio odmah do njega a Berezcz predzadnji. Vujasinovic je fantastično odradio prvu stranicu nizu vjetar i okrenuo drugi a Postma tek sedmi pa je sve bilo moguće čak i zlato. Međutim sreća ovaj put nije poslužila Milana - na drugoj stranici u vjetar novi preokret i Berecz se probija na drugo mjesto. Do kraja MIlan nije uspio preteći bar jednog konkurenta i završio je na petom mjestu medal race što je bilo dovoljno za treće mjesto ukupno - samo bod do srebra.

Vujasinovic je ovako opisao tjedan, “Za mene su se stvari odigrale jako dobro. Ovo je moja prva medalja u olimpijskim klasama. Jedrio sam ujednačeno osim jedne loše regate, ali i svi ostali su bar jednom kiksali osim mađarskog predstavnika. Zaista sam dobro jedrio, ostao sam miran. Moglo je biti još bolje ali sam zaista sretan s  osvojenom broncom." 

Konačni rezultati (medal race u zagradama)

1 NED 842 Pieter-Jan Postma 38 (6)
2 HUN 40 Zsombor Berecz 46 (2)
3 CRO 69 Milan Vujasinovic 47 (5)
4 NZL 24 Josh Junior 66 (4)
5 GBR 91 Ben Cornish 73 (9)
6 SLO 573 Vasilij Zbogar 76 (1)
7 BRA 109 Jorge Zarif 88 (3)
8 CRO 524 Ivan Kljakovic Gaspic 95 (8)
9 GRE 77 Ioannis Mitakis 97 (10)
10 CAN 18 Tom Ramshaw 99 (7) 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook





AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.