Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Splitski penjački klub Marulianus opremio stijenu Osoje u kanjonu Čikole!
(Rejting 5.00 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Adventure Sport Team   
Petak, 06 Studeni 2015 12:19

 

U kanjonu rijeke Čikole, kod sela Ključ realizira se projekt Razvoj turizma na rubnim dijelovima Nacionalnog parka Krka kojim upravlja Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima Šibensko-kninske županije i koji je u cijelosti financiran iz fondova EU. 

Na dijelu projekta  koji se odnosi na usluge opremanja novih penjačkih smjerova i uslugama edukacije o opremanju penjačkih smjerova i sportskom penjanju kao novom dijelu turističke adrenalinske ponude na ovom području angažiran je Sportsko Penjački Klub Marulianus iz Splita. 

Ogromna barijera zvana Osoje, 80 metara visoka i više stotina metara duga napadnuta je sa svih strana uz pomoć prijatelja penjača iz drugih krajeva Hrvatske, ali i Austrije, Belgije i Italije pa je uspješno odrađen ogroman posao izrade novog penjališta koje već sada broji više od 50 penjačkih smjerova. Ponosni smo na organizaciju i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali. – rekao nam je jedan Daniel Piccini iz Marulianusa.

 

Uz aktivnosti uređenja penjačkih smjerova, u tijeku su intenzivni radovi koji će atraktivni, ali široj javnosti dosad nepoznati kanjon Čikole pretvoriti u prvorazrednu atrakciju adrenalinskog turizma. Oni uključuju izgradnju šetnice, dva vidikovca i uređenje parkirališta za prihvat posjetitelja. Posebnu atrakciju predstavljat će 1,4 km dug zip line kojim će se posjetitelji prebacivati s jedne strane kanjona na drugu i postepeno spuštati prema rijeci.

Aktivnosti u okviru projekta "Razvoj turizma na rubnim dijelovima Nacionalnog parka Krka" i radovi na uređenju penjačkih i kanjoning staza, šetnice, vidikovaca i zip line-a ulaze u završnu fazu.

Završetkom radova, kanjon Čikole će, uz atrakcije NP Krka i bogatu gastronomsku i kulturnu ponudu, postati okosnica razvoja turizma drniškog kraja.

 

Ukupna vrijednost projekta Razvoj turizma na rubnim dijelovima Nacionalnog parka Krka iznosi 632.133,51 EUR. Najveći dio u iznosu od 532.382,84 EUR (84,22 %) sufinancira EU iz Strukturnih fondova Europske unije, Operativni program Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. Projekt provodi Grad Drniš, zajedno s partnerima Turističkom zajednicom Grada Drniša, Javnom ustanovom Razvojna agencija Šibensko kninske županije, Gradskim muzejom Grada Drniša i Javnom ustanovom Priroda Šibensko kninske županije. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.