Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Održan Sv. Krševan boulder open
(Rejting 0 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 29 Studeni 2016 13:30

Skoro 60 natjecatelja, a isto toliko navijača i simpatizera, te vrhunska navijačka atmosfera koja je trajala tijekom cijelog dana, epilog je ovogodišnjeg sedmog poredu „SV. Krševan Boulder open“.

Mala 'boulder' dvorana na Baninama u subotu jednostavno je bila premalena za sve koji su iz bliza željeli vidjeti izuzetne pokrete sportskog penjanja. To je sport koji je ove godine dobio i svoj olimpijski plasman, a spomenimo i to kako Hrvatska od nedavno ima i svjetskog prvaka u 'boulderingu' (penjanju na umjetnoj stijeni), Bornu Čujića.

Borna ovog vikenda nije bio u Zadru, no zato su pristigle jake snage iz Splita, Barbara Gilić, državna prvakinja u kategoriji starijih juniora, zatim Frane Gilić, višestruki prvak Hrvatske u brzinskom penjanju, kao i Nikola Kramatić, član hrvatske reprezentacije te višestruki prvak Hrvatske u 'bouldering' i težinskom penjanju.

 

Dodajmo i to kako nikad masovniji „Sv.Krševan“ ove godine je dobio i međunarodni karakter, pa su tako uz Splićane, Šibenčane i Pazinjane u Zadar ovog vikenda pristili i kolege penjači iz Bosne i Hercegovine.

Smjerove, 21 kvalifikacijski i četiri finalna, postavljali su Splićanin Frane Čulić (nekadašnji juniorski prvak u Boulderingu) i njegov kolega Mario Mihanović koji su se potrudili da rješavanje penjačkih problema za natjecatelje nimalo ne bude jednostavno.

Zbog velikog odaziva morala se raditi i redukcija finalnih smjerova, budući da u dvorani, zbog velikog broja natjecatelja i posjetitelja, jednostavno nije bilo mjesta.

 

Rezultati su tu. 59 natjecatelja iz RH i BiH pristigli su u subotu u Zadar kako bi sudjelovali na „Sv. Krševan boulder open“ natjecanju. U dvoranu se više nije mogla provući niti igla, pa se nadamo da ćemo slijedeće godine natjecatelje dočekati u većem prostoru. Naša mala 'boulder' dvorana je ipak, koliko god nam je draga, dosegla svoj maksimum, kazala je predsjednica Sekcije sportskog penjanja pri PD paklenica Jelena Mijić.


REZULTATI:

ŽENE:

1. Barbara Gilić (SPK Marulianus)

2. Gorana Škare (SPK Zona)

3.Minja Čulić (SPK Marulianus)

MUŠKARCI:

1. Nikola Kramarić (SPK Marulianus)

2. Frane Gilić ( SPK Marulianus)

3. Mikula Bašić (SPK Marulianus)


 

Dašak atmosfere donosimo i putem videa koje je snimio i napravio Vladimir Miketa:  

https://youtu.be/U5N6Bq0c_Qw  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.