Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Ludilo u Puli
(Rejting 0 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Boris Čujić   
Srijeda, 28 Svibanj 2014 20:52

Wow! To je sve što se na prvu može reći nakon netom održanog Prvenstva Hrvatske u bolderingu. Proteklog vikenda SPK On sight odlično je organizirao spomenuto natjecanje! 

Sve je bilo na nivou a glavni komandant Siniša Hrestak, na svoj je vojnički način sve odlično držao pod kontrolom. Svaka čast SPK On sight, na trudu , gostoprimstvu i cjelokupnoj organizaciji. Vrhunski!

No, sve to nebi bilo tako dobro da nije bilo smjerova za koje možemo reći da su dostojni i svjetskih natjecanja. Glavni postavljač Gianfranco Dušić uz pomoć Čedomira Čikića kreirao je fenomenalne probleme. Ponekad možda malo preteške u nekim kategorijama, no to je to! Dosta je bilo šetnje, podjele mjesta i rekreacije. Ovo je natjecanje, ovako mora biti. Naročito u seniorskoj kategoriji su smjerovi bili na nivou velikih natjecanja, svaki je imao svoj karakter. Svaki je nudio drugi stil penjanja te omogućio neviđeni fajt i neizvjesnost što su na kraju priznali i sami akteri.

U subotu su na rasporedu bile mlađe kategorije. Malih je bilo puno, kategorije su bile brojne, atmosfera odlična i borbe napete. 

 

Svaka čast mladim natjecateljima i njihovoj borbi te trudu, no ovaj puta nakon dugo vremena pravu borbu i neizvjesnost ponudilo je seniorsko natjecanje:

Najprije djevojke. Pojavilo ih se samo tri. Inga Patarčić pristigla je kako kaže “da žensko natjecanje nebude malobrojno”. Iako je favorit bila Barbara Gilić iz splitskog Marulianusa, odličnim penjanjem i motiviranom borbom pobjedu odnosi Inga. Inga trenutno živi u Splitu ali pobjedu pripisuje  zagrebačkom klubu Art rock. Za Luciju Jadrejčić iz domaćeg On sighta smjerovi su bili preteški, iako se i ona kvalitetno borila. 

No, drama slijedi: Muška konkurencija bila je brojna, dvadesetak prijavljenih. Odlični i atraktivni smjerovi, žestoka i atraktivna borba.
U finale su se nakon šest kvalifikacijskih problema plasirali: Jurica Levatić, Ivan Pevec, Nikola Kramarić, Luka Kivela, Borna Čujić i Krešo Morić.
Već u prvom finalnom smjeru pokazalo se da će se glavna borba voditi između lanjskog prvaka Luke Kivele, starog asa Kreše Morića, te mlađeg juniora Borne Čujića, kojem je ovo bilo prvo seniorsko bolder natjecanje. Nikola Kramarić iz Splita krenuo je dobro no kasnije je posustao. Smjerovi su se redali, pokušaji također, padovi, velika je bila neizvjesnost. Izvlačili su se posljednji atomi snage. Pokazalo se to u zadnjem šestom finalnom smjeru koji je trebao biti kako je Frenki rekao  “onako za kraj“: nije se moglo više, svi su bili potrošeni.
I na kraju za neke iznenađenje, a za neke i ne: Sa tri topa pobjednik je mlada hrvatska nada Borna Čujić. Luka Kivela s dva topa ali nešto manje pokušaja je drugi ispred svog velikog rivala Kreše Morića. Poredak ostalih: Nikola Kramarić četvrti, Ivan Pevec peti , Jurica Levatić šesti. 
Uglavnom odlično natjecanje i ponovilo se ovako ! Bravo svi , i natjecatelji i organizatori !
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.