Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Festival penjanja u Marula
(Rejting 0 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: S.J.   
Četvrtak, 24 Prosinac 2015 21:25

Iako Dalmaciju već danima grije sunce, mali penjači SPK Marulianusa odlučili su žrtvovati subotnju jutarnju šetnju i na klupskom natjecanju u Penjačkom centru pokazati što znaju. 

Preko 60 Marul kidsa, podijeljenih u uzrasne kategorije borilo se za klupske medalje. Neki su toliko mali da im boja nije ni važna, bitno je samo da svjetluca.
Al' na kraju krajeva, svi su tu bili da se zabave i daju od sebe najviše, što su i napravili.

 

U popodnevnim satima dvoranu su okupirali seniori, kojima su se pridružili članovi Mosora, CAF-a, Paklenice, a da natjecanje ima i međunarodni karakter pobrinuli su se prijatelji iz ASPK Neretva iz Mostara. Preko 60 penjača iskušalo se na smjerovima postavljačkog trojca Gilić – Gilić – Čulić, koji se danima nije štedio da bi složio preko 20 natjecateljskih smjerova.
U takvoj situaciji i ni natjecatelji nisu mogli dat ništa manje truda, te su se cijelo poslijepodne nizali pokušaji. Na kraju dana najuspješniji su u kategoriji Asevi, bili Nikola Kramarić na prvom mjestu, Ivan Lisica na drugom mjestu, oba iz kluba domaćina, te mosoraš Ante Đapić na trećem. Kod žena, Sandra Lisica, zauzela je prvo mjesto ispred mlade klupske nade Vane Piccini.

 

Jedna kategorija bila je organizirana i za rekreativce, tako da je tamo do pobjede došla Tea Čalogović iz Mosora, ispred Maše Osojnik, dok je na trećem mjestu Nena Čulić iz Marulianusa. Kod muških rekreativaca, prvi je Hrvoje Viđak, ispred Josipa Zekana i Grgura Stegića, svi iz Marulianusa.

Pravo osvježenje bilo je penjanje u paru, disciplina koja bi sudeći po reakcijama prisutnih mogla biti vrlo prihvaćena na neslužbenim natjecanjima. Parovi su, međusobno vezani jednom nogom i rukom, trebali penjući u travezi proći što veću udaljenost. Tu je bračno iskustvo sigurno pomoglo Sandri i Ivanu Lisici, koji su se najbolje iskoordinirali i pobijedili u ovoj disciplini.

 

Ako ste ovo kolo propustili, zabilježite slijedeći datum - 16.01.2016. i vidimo se u Marula. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.