Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Održana hrvatska 'We ride' premijera
(Rejting 0 od 5)
Snowboarding
Autor: Iva Vukšić   
Utorak, 19 Veljača 2013 13:53

Velikim aplauzom okupljene publike ovog je vikenda u dvorani kina Europa završila premijerna kino projekcija dokumentarnog sportskog filma 'We ride' o povijesti snowboardinga. 

Hrvatski rideri, kao i brojni rekreativci - zaljubljenici u ovaj ekstremni zimski sport  - imali su priliku doznati detalje razvoja snowboardinga unazad nekoliko dekada. 'We ride' će uskoro doživjeti i svoju online premijeru, o čemu će svi detalji biti objavljeni na Facebook fan stranici burna u čijoj je produkciji film nastao: https://www.facebook.com/BurnEnergy

Nagrađivani redatelj Orlando von Einsiedel u 'We ride-u' pred sebe stavlja iscrpan zadatak: upoznati gledatelje sa svim ključnim detaljima nastanka i razvoja sporta.  Narator James Lee zato nam odmah na početku predstavlja dva glavna protagonista filma: Toma Simsa i Jakea Burtona, čije je suparništvo i neprestano međusobno natjecanje zapravo utabalo put razvoju snowboardinga, prvih natjecanja i profesionalnih ridera... Neprestano savladavanje prepreka kako bi se živio vlastiti san očita je pouka filma koji se ujedno pozabavio glavnim poteškoćama na koje su snowboarderi nailazili u prošlosti.

 

'We ride' prodire dublje do socio-ekonomskih uzročnika koji su potpomogli popularizaciju i prihvaćanje sporta od strane širih masa, sve do stjecanja olimpijskog statusa 1998. godine. Za dodatnu atraktivnost ove dokumentarne priče zaslužne su privatne arhivske snimke nekih od protagonista, pionira i legendi koji su stvarali ovaj sport, specifičan životni stil te vrijednosti koje danas živi core snowboard zajednica.


 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.