Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
U Delnicama prvi skijaški skok nakon 25 godina!
(Rejting 0 od 5)
Skijanje
Autor: Mirela Kraljić   
Ponedjeljak, 06 Ožujak 2006 17:21
Ovoga vikenda u Delnicama je otvorena skijaška skakaonica, duga 65 metara! Nalazi se na Japlenškom vrhu, ponad Gradskog stadiona. Na njoj je skakalo dvanaest mladih Slovenaca i oduševili su Delničane i brojne izletnike koji su to poslijepodne došli u Delnice.
Riječ je o Kupu Grada Delnica u skijaškim skokovima, natjecanju koje Delničani žele pretvoriti u tradicionalno okupljanje skijaša skakača, a čast da prvi put nakon četvrt stoljeća krenu niz zaletište jedine hrvatske skijaške skakaonice pripala je dvanaestorici slovenskih natjecatelja, članova klubova "Ljubno" iz Ljubna i "Gora" iz Brežica. Prvi Kup Grada Delnica u skijaškim skokovima imao je promotivni karakter, a krajnji mu je cilj pobuditi među goranskom mladeži zanimanje za ovaj atraktivni sport, kako bi obitelj hrvatskih zimskih sportova već od sljedeće sezone postala bogatija.

Ovim je natjecanjem obilježeno 70 godina od prvih skijaških skokova u Delnicama, koji su započeli još davne 1936. godine. Nakon 25 godina, kad su održani posljednji skokovi, pokazalo se da je to vrijedan ne samo sportski objekt već i turistički sadržaj, za koji se zanimaju delnički ugostitelji i turistički djelatnici.

Na ovom zanimljivom natjecanju okupilo se oko 2 000 gledatelja, broj koji ukazuje na veliko zanimanje za obnovu ovoga sporta u Hrvatskoj. Kada je na obnovljenoj skakaonici mladi Urban Zamernik izveo prvi skok nakon 25 godina, Josip Šporer Pepi, legenda delničkog sporta, na trenutak je zaplakao. Ništa čudno, s obzirom na njegov životni put i sve što je dao ovom sportu.

Nadmetanje je okončano minimalnom pobjedom Jake Tesovnika, koji je ukupno sakupio 208,2 boda, dok je drugoplasirani Urban Zamernik imao 208,1 bod! Zanimljivo je da je Zamernik imao duže skokove – 62 metra u prvoj i 66 u drugoj seriji, ali je mlađi i kraći (61 metar u prvoj, 65 u drugoj) Tesovnik imao ljepši stil i postao prvim pobjednikom Kupa Delnica u skijaškim skokovima. Najduži skok, te ujedno i rekord skakaonice, ostvario je mladi Urban Zamernik, koji će uskoro početi nastupati za Hrvatsku!
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.