Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Terapije solju za bolje sportske rezultate
(Rejting 0 od 5)
Zdravlje
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 31 Listopad 2011 21:09

 Ako si sportaš, koji je tvoj glavni cilj? Biti najbolji!

Naravno za to treba puno trenirati no uz trening i velike želje, kod sportaša mogu postojati i neka ograničenja. Tu ulaze funkcija pluća i njihov kapacitet, funkcija disanja, vrijeme oporavka nakon treninga ili natjecanja zbog nakupljene mliječne kiseline i sl. Problemi takvih ograničenja mogu se riješiti farmakološki i nefarmakološki. Medicina pozna na koje načine riješiti neke od problema.

Haloterapija (terapija solju) tu nudi mnogo više na potpuno prirodan način.

Cilj haloterapije kod sportaša je jedan – poboljšati funkciju disanja. Čim se postigne kvalitetna funkcija disanja, dolaze i mnogi benefiti za sportaša:

- povećava se izmjena kisika u stanicama

- smanjuje se stvaranje mliječne kiseline u mišićima, a time i vrijeme oporavka

- smanjuju se grčevi u mišićima

- povećava se koncentracija, a time smanjuje mogućnost ozljeda

Za inhalacije suhog slanog aerosola klinički je dokazano u brojnim studijama da čisti nakupljeni mukus iz dišnih puteva i na taj način smanjuje obstrukciju dišnih puteva, a povećava funkciju pluća. Kao dodatna terapija odlična je za sportaše koji imaju astmu, bronhitis, alergije.

 
 

Svakako da se kombinacijom više prirodnih metoda može postići više. Zato je Natalis slana soba spojila haloterapiju i relaksaciju smijehom, pa takva kombinacija sportašima prije natjecanja svakako može dati opuštenost i povećanu koncentraciju.

U Natalis slanu sobu dolazi nekoliko poznatih sportaša na kojima se prati učinak haloterapije. Za sportaše složene su posebne ponude, a tretmani su prilagođeni njihovim potrebama. Za dodatne informacije o haoterapiji posjetite www.natalis-samobor.hr, a sportaše pozivamo da kontaktiraju mailom ili telefonom stručno osoblje Natalisa radi individulanog pristupa.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.