Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Besplatna radionica Capoeire za sve dječje uzraste!
(Rejting 0 od 5)
Za početnike
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 18 Lipanj 2012 16:46

Centar za Kulturu Maksimir u suradnji s Udrugom "Capoeira Camarada",  poziva na besplatnu radionicu tradicionalne Capoeire za sve dječje uzraste!

Capoeira Angola, izvrsna je aktivnost za djecu jer razvija psihomotoričke sposobnosti, muzikalnost, socijalizaciju, emotivnu percepciju, autodisciplinu, znatiželju u relaciji s kulturom te kritičku svijest.

Od prve godine života, Capoeira omogućuje djeci upoznavanje i usvajanje osnovnih tjelesnih pozicija i pokreta: puzanje, čućanje, sklizanje, balansiranje, izmicanje, skakanje te kretanje u svim smjerovima koristeći ruke i noge. 
Capoeira na prirodan naćin priprema tijela za sve korporalne akcije s kojima će se djeca susresti u svom razvoju.
Za svaku se skupinu koriste specifične metodologije rada, koje se mijenjaju s obzirom na dječju dob.
Tijekom djetinjstva, djeca razvijaju i stječu nebrojene talente. Upravo radi toga, doktori i psiholozi toplo preporučaju metode rada koje uključuju umjetničke i tjelesne forme, prezentirane kroz igru.
Capoeira spaja tjelesnu aktivnost i glazbu(elemente koje su iz potrebe za zdravstvenom ravnotežom koristili i stari grci) čime stvara velik prostor za raznovrsne psihofizičke igre koje će kod djece utjecati na razvoj kreativnosti i socijalizacije te jačati samopoštovanje.

Capoeirom se mogu baviti sva djeca, jer se na satovima inzistira na međusobnoj suradnji i zajedništvu grupe te radi sa svakim pojedincem bez iznimke. Cilj da djeca uče bez pritiska, kroz igru i zabavu. Učenici imaju mogućnost eksperimentirati i uživati u vježbi, u skladu sa svojom glazbenom osjetljivošču, talentom i motoričkim sposobnostima. 
Osim što se podučavaju sekvence te zadani pokreti, pokušava se izići iz modela i općih pravila te pustiti djete da razvije vlastitu formu i interpretaciju Capoeire.
Sa djecom se radi na način da ne postoji "krivo" već je svačija interpretacija i tjelesna mogućnost jednako poštivana te uzeta u obzir.
Vrlo često se čuje: "gle koji sam pokret izmislio/la" što je pravi dokaz o kapacitetu dječje kreativnosti.

Koristi se originalnu metoda rada, koja uključuje elemente teatra, glazbe, literature i plesa na kojem se temelji brazilska kultura. Uz te raznolikosti, stvara se i pozitivna atmosfera koja uvelike olakšava percipiranje gradiva koje je djeci prezentirano. 
Tjelesnu fleksibilnost koja se stječe prakticiranjem Capoeire, prati i mentalna fleksibilnost koja je fundamentalna karakteristika na svakom satu s djecom. Improvizacija, spontanost i kreativnost konstantni su razvojni elementi u Capoeiri. 
Koliko i profesori, toliko su i djeca slobodna davati mišljenja, modificirati igre ili predlagati drugačje oblike nastave.

Radionica će se održati u subotu, 30.06. u Centru za Kulturu Maksimir na adresi Švarcova 18.

11:00 - 11:45 za djecu od 4 do 7 godina
12:00 - 12:45 za djecu od 8 do 13 godina

Redovne radionice počet će početkom rujna!

Kontakt za upute i prijave:
098 1611 383
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  

Pozivamo Vas da postanete dio ove priče... 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.