Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Tehnologija:: Nike, Puma, Reebok, Salomon, Woolf
(Rejting 1.00 od 5)
Test opreme
Autor: Kristijan Šivak geMpard & Dejan Patrčević Anakin   
Subota, 07 Siječanj 2006 23:11
Ističemo tehnološke performanse još pet marki tenisica uključenih u test: Nike, Puma, Reebok, Salomon i Woolf. Jer, smatramo kako prije nego što počnemo davati svoje mišljenje i otkrivati svoja iskustva, važno je saznati što o tenisicama istim kažu njihovi stvoritelji odnosno proizvođači. I zato, počujmo... I, usput, no ništa manje bitno, uživajmo u galeriji fotografija...
{mosgallery}NIKE:: "Vrijeme je da noge pokažu mozgu tko je gazda!"
Svaki trkač zna da je najbolji način da zapali svoj mozak – natjerati noge da rade i da vrte! Zato su i naše najbolje ideje rođene na stazi, cesti ili planini, a tek kasnije realizirane u labosu…

Treking:: Nike Air Zoom Terra Ridge
S njima na nogama možete svugdje – pojastučene su od prstiju do pete kao cestovnjače, a stabiliziraju kao tenisice specijalizirane za šumu i planinu. Kad u šumi naiđete na raskršće, s ovim tenisicama uvijek ćete odabrati kraći put, čak i ako je neprohodniji.

Tehnologija:
Nike ACG's Dynamic-Fit – nema jezika radi maksimalnog prianjanja i udobnosti, što ujedno sprečava upadanje trunja, granja, kamenčića i inih tvari.
Zoom Air i Phylon – zračni jastuci duž cijele unutrašnjosti potplata.
BRS 1000 – karbonizirana guma na peti radi dužeg trajanja i "ljepljiva" guma na prednjem dijelu stopala radi boljeg prianjanja uz podlogu.
TPU Stone Shield – čvrsti potplat koji štiti donji dio stopala od tvrde i oštre podloge.
TPU Cage – tvrda plastika oko prstiju, središnjeg dijela stopala i pete kao zaštita od stijena i grana.

{mosgallery}Cesta:: Nike Air Perseus II
Kao i Air Pegasus, ovaj je model također nazvan po junaku iz grčke mitologije, a mogao bi se nazvati i stabilnim Pegazom jer posjeduje zračni jastuk cijelom dužinom, ali i dodatke koji povećavaju stabilnost - idealno za umjerenog prepronatora.

Tehnologija:
Full-length Air unit – zračni jastuk cijelom površinom potplata.
Midfoot support – sprečava izvrtanje noge u stranu.
Dual-density midsole – povećava stabilnost.
Karbonizirana guma – produžava trajanje potplata i sprečava proklizavanje.
Dišuća smjesa - omogućava prozračnost i smanjuje masu tenisice.


{mosgallery} PUMA:: "Zašto trčiš? Jer u ovom sportu veličina NIJE važna!"
Puma je u "pomaže-ti-da-izgledaš-dobro" biznisu od 1948. godine. Od iste godine surađujemo s vrhunskim sportašima kako bismo im poboljšali rezultate i smanjili broj ozljeda. Complete je serija visoko razvijenih tenisica izrađenih kombiniranjem raznih tehnologija koje će zadovoljiti svaki tip trkača.

Treking:: Puma Complete Trailfox
Naš su top proizvod za natjecateljskog off road ili planinskog trkača. One i govore: "U utrci na kojoj nema staze, zašto izabrati partnera koji pojma nema? Stabilnost bez viška grama, zaštita bez ukočenosti i tvrdoće. Drago mi je, moje ime je Trailfox. Complete Trailfox."

Tehnologija:
Flex-grooves za povećanu fleksibilnost te brz, siguran i osjećajno mekan odraz od podloge.
Gornji dio tenisice izrađen je od posebne turbo lagane smjese koja stopalu omogućava disanje, a noga se neće smočiti baš odmah ako trčite u lošim vremenskim uvjetima.
Tenisica je u prednjem dijelu profilirana tako da ostavlja više mjesta za palac što je jako bitno osobito na nizbrdicama.
Full EverGrip potplat za maksimalno prianjanje uz sve vrste podloge.
TPU prednji dio potplata kao zaštita od stijena, kamenja i korjenja.
CM-EVA srednji dio potplata za dodatnu pojastučenost
ArchTec svod za stabilnost ugrađen je u srednjem dijelu iznad luka stopala te učvršćuje i kontrolira pokrete stopala kod prijenosa sila i time ga stabilizira te štiti od izvrtanja.
LD CELL (Low density CELL) ugrađen u srednjem dijelu kao međupotplat pruža izvrsnu amortizaciju u prednjem dijelu stopala i daje potrebnu stabilnost, kao i optimalno vođenje stopala.

{mosgallery} Cesta:: Puma Complete Belus II
To je tenisica za ambiciozne lakše trkače za brzinske treninge, kao i za trke, sve do maratona. Ona također posjeduje sposobnost govora: "Odbijaš nositi nepotrebnu težinu? Ja sam lišena svakog balasta. Zajedno možemo linijom najmanjeg otpora. Drago mi je, ja sam Belus."

Tehnologija:
Goodyear visokokvalitetni materijal potplata omogućuje sigurno trčanje u različitim uvjetima i na različitim podlogama. Goodyear Plus komponente imaju najveći mogući nivo otpornosti na trošenje u obućarskoj industriji.
ICELL (inner CELL) revolucionarna Puma tehnologija za amortizaciju i stabilnost ugrađena je u međupotplatu. CELL tehnologija daje Puminim tenisicama visoki nivo stabilnosti, mekoću koraka i dugovječnost. Heksagonalne matrice se svojom strukturom i visokokvalitetnim svojstvima materijala prilagođavaju se svakom trkaču te nude potrebnu zaštitu.
ArchTec svod za stabilnost ugrađen je u srednjem dijelu iznad luka stopala te učvršćuje i kontrolira pokrete stopala kod prijenosa sila i time ga stabilizira te štiti od izvrtanja.
EverRide daje dodatnu amortizaciju u predjelu potplata i svojom specijalnom gumenom smjesom pridonosi smanjenju mase tenisice.
LD CELL (Low density CELL) ugrađen u srednjem dijelu kao međupotplat pruža izvrsnu amortizaciju u prednjem dijelu stopala i daje potrebnu stabilnost, kao i optimalno vođenje stopala
Flex-grooves za povećanu fleksibilnost te brz, siguran i osjećajno mekan odraz od podloge.


{mosgallery}REEBOK:: "Ja sam to što jesam!"
Reebok kao inovativna marka okrenuta budućnosti i kao treći najveći proizvođač sportskih artikala u svijetu daje prioritet sportskoj funkcionalnosti usklađenoj s dizajnom i udobnošću. Otkad je 2003. godine uvedena linija Reebok Premier, pojedini modeli su do danas osvojili 16 svjetskih priznanja i nagrada. Osim inovativnom tehnologijom tenisice iz linije Premier odlikuju se stabilnošću, izvarednom sposobnošću amortizacije udaraca, savršenim prijanjanjem uz stopala, dugotrajnošću te osobitom udobnošću.

Treking:: Reebok Premier Trail GTX
Još je jedna univerzalna tenisica koja se jednako dobro ponaša kako na cesti, tako i na planini, no svoje će karakteristike najbolje pokazati u prirodnom okruženju.

Tehnologija:
DMX FOAM specijalna je poliuretanska pjenasta smjesa u kojoj su zračni kanali, a umetnuta je u međupotplat za dodatnu stabilnost, amortizaciju i udobnost.
CMEVA (Compression Molded EVA) osigurava sve potrebne karakteristike centralnog sustava (međupotplat). Sofisticiranim procesima pod visokim pritiskom oblikuje se središnji dio potplata od EVA gume koja ima izuzetno gustu mikrostrukturu. Te karakteristike osiguravaju visok nivo stabilnosti tenisice, mekoću koraka i dugotrajnost.
PLAYDRAY mrežasti materijal svojim termoregulacijskim karakteristikama i nakon dugotrajne aktivnosti osigurava optimalne uvjete za vaše stopalo.
Gore-Tex XCR omogućuje da noga diše, a da vlaga izvana ne ulazi u tenisicu.
Premier grip vanjski potplat omogućuje optimalan kontakt s podlogom, a ujedno je i vrlo otporan na trošenje.

{mosgallery} Cesta:: Reebok Premier Road Lite III
Idealna je za brze i intervalne treninge, kao i za utrke te trčanje na traci.

Tehnologija:
PLAYDRAY mrežasti materijal svojim termoregulacijskim karakteristikama i nakon dugotrajne aktivnosti osigurava optimalne uvjete za vaše stopalo.
CMEVA (Compression Molded EVA) osigurava sve potrebne karakteristike centralnog sustava (međupotplat). Sofisticiranim procesima pod visokim pritiskom oblikuje se središnji dio potplata od EVA gume koja ima izuzetno gustu mikrostrukturu. Te karakteristike osiguravaju visoki nivo stabilnosti tenisice, mekoću koraka i dugotrajnost.
DMX FOAM specijalna je poliuretanska pjenasta smjesa u kojoj su zračni kanali, a umetnuta je u međupotplat za dodatnu stabilnost, amortizaciju i udobnost.
DMXSHEAR u području pete amortizira i transformira vertikalne u horizontalne sile za viši nivo zaštite, ekonomičnosti i udobnosti trčanja.
TRANSITIONRIDGE prijelazni most pruža potrebnu stabilnost i optimalno vođenje stopala, te spriječava uzdužne rotacije.
3D LITE 20% lakši potplat koji daje nevjerojatan osjećaj lakoće.
3M Scotchlite reflektira sve direktne izvore svjetlosti. Trkači u mraku mogu biti primjećeni iz 160m udaljenog automobila. Odgovara europskim normama sigurnosti.


{mosgallery} SALOMON:: "Otkrij Salomon svijet slobode, akcije i sporta!"


Treking:: Salomon Super X mid XCR 
Ova cipela idealna je za iskusne planinare, ali i za novake u penjanju, progresivan je i tehnološki napredan proizvod podešen potrebama modernih planinara i evoluciji njihovog sporta.

Tehnologija:
Gore-Tex XCR membrana - jamči suhe noge, a stopalu omogućava normalno disanje i time vrhunsku udobnost nošenja
"Advanced chasis" tehnologija i TPU materijal - profil koji je ubačen između vanjskog i unutrašnjeg potplata kako bi maksimizirao sigurnost i veću kontrolu kretanja te bolje raspodijelio energiju hodanja ili trčanja na zahtjevnom terenu, napravljen je od smjese više različitih materijala koji, kombinirani međusobno, pospješuju izdržljivost i čvrstoću cipele te omogućuju sigurno stajanje stopala u njoj i pružaju dodatnu zaštitu od vanjskih elemenata.
OrthoLite - unutrašnji potplat je anatomski, čime je omogućen udoban korak i povećana izdržljivost stopala u cipeli, zahvaljujući izradi od posebne kombinacije pjene i gume, a ujedno je i antibakterijski.
Running Contagrip – vanjski potplat izrađen posebnim kombiniranjem smjese, geometrije i gustoće materijala u cilju što boljeg prianjanja za podlogu i što veće izdržljivosti.
Koncept kontrole klime - omogućuje i pojačava razinu zaštite u svim vremenskim uvjetima.


{mosgallery} WOOLF:: "Uvijek slijedi svoj cilj!"
Woolf je brand-name austrijske tvrtke Grohmann koja već desetljećima proizvodi kvalitetnu obuću.

Treking:: Woolf Pro Cross Trainer
Izrađene su u suradnji s našim najboljim trkačima u cilju stvaranja idealne tenisice za off road trkače.

Tehnologija:
PhylonX (sintetički absorber udaraca) u području pete daje neophodnu zaštitu od udaraca i kod duljih trčanja.
Carbobridge optimalno stabilizira ovu tenisicu.
I-Grip-Sole (potplat tenisice) je izrađen od laganog i fleksibilnog materijala za najbolji mogući sklad rada mišića i podloge, a maksimalno je izdržljiv i izvrsno prianja uz podlogu.
CUSHION G zračni jastuk nalazi se u međupotplatu na peti i upija udarce tamo gdje su oni najžešći.
DENS2 tehnologija različitim gustoćama osigurava dodatnu stabilnost te upijanje udaraca.

{mosgallery} Cesta:: Woolf Semi Racer
Tenisica idealna za treninge brzine, kao i cestovne utrke od srednjih pruga do maratona.

Tehnologija:
Coolmax mrežasti materijal svojim termoregulacijskim karakteristikama omogućuje dobru prozračnost stopala i stoga je ova tenisica idealna za vruće ceste i maratone.
PhylonX (sintetički absorber udaraca) u području pete daje neophodnu zaštitu od udaraca i kod duljih trčanja.
Carbobridge  optimalno stabilizira ovu tenisicu.
I-Grip-Sole (potplat tenisice) je izrađen od laganog i fleksibilnog materijala za najbolji mogući sklad rada mišića i podloge.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.