Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Super pratiteljica za trekinge
(Rejting 0 od 5)
Test opreme
Autor: Adventure Sport Team   
Subota, 02 Svibanj 2009 01:00
Nakon što ste iščitali i dobro proučili sve što su vam preporučile trofejne hrvatske trkačice, a i trkači, red je da pročitate nešto i od stopala koja svoju kilometražu skupljaju više hodajući nego trčeći.
Možda vama ne smeta, ali od tenisica očekujem da prvih par mjeseci ili bar do prve kiše budu fine i mirisne. No, svako malo naiđem na prave male smrdljivice i onda od njih bježim glavom bez obzira, čak i kad su svi njima oduševljeni, kad su najbolje tene ikad – savršene baš za ljuti kamenjar ili blatnjave kaljuže, kad su super povoljne: ovdje to nije bio slučaj i od Trango world INTRIGUE nisam trebala pobjeći.Zadatak mi je bio provjeriti vodonepropusnu tenisicu izvrsne stabilnosti i izdržljivog potplata. Vodonepropusna najlonska mrežica i umjetna Nubuck koža trebale bi održati stopala savršeno suha, a gumeni detalji na vrhu prstiju sačuvati nokte od prevelikog crnila.

Kruti potplat i izrazito čvrsti kalup oko pete nalikuju koncepciji gojzerice. No, kad se dobro rashodaju (nakon kojih dva-tri tjedna) i kad se stopalo navikne, trčanje će biti ugodno, pogotovo ako se nalazite u grupi onih koji imaju prenaglašenu pronaciju (nisam) ili pokoji kilogram viška (jesam :)), jer je upravo zbog te «krutosti» stabilnost tenisice odlična.Nakon što sam, bez većih proklizavanja (na ravnom i uzbrdicama drže savršeno podlogu), iz ledeno-snježne kombinacije izašla suhih i toplih stopala, trebalo ih je malo provesti i kroz istarski kamenjar, jer ga na Sljemenu baš i nema. Pretrčane škrape nisam ni osjetila, a i prolazak kroz plićak bio je zadovoljavajuće suh.Zašto ih kupiti:
• udobna tenisica nešto užeg kalupa,
• odlična stabilnost,
• poseban plus za novopečene trkače: izdržljiv i čvrst potplat od reciklirane gume koji savršeno drži na svim podlogama osim leda,
Minusi:
• šav na petnom dijelu unutrašnjeg materijala koji kod nekoga može dovesti do pojave žuljeva,
• nakon 2 mjeseca počele su pomalo propuštati vodu. No prednost je ta što istu vodu brzo upijaju i brzo se suše.

Kamo ih izvesti: svakako na kamenjar. Ako su vam tenisice u kojima ste trčali na ugljanskom Škrappingu u smeću, a još uvijek ne znate u kojima ćete na Durmitor - pravac Iglu sport.
I da, u njima se, definitivno, može jako dobro trčati!
Tenisice možete vidjeti/opipati/isprobati/kupiti u www.iglusport.hr
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.