Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Salomon obitelj Sense
(Rejting 0 od 5)
Test opreme
Autor: Adventure Sport Team   
Petak, 31 Svibanj 2013 17:29

Salomon je svojoj širokoj ponudi tenisica za trčanje u prirodi ili trail running, pridodao novu liniju proizvoda - SENSE. 

Nove standarde na području trail runninga postavili su tenisicma S-LAB SENSE, koje su jednostavno nazvali »sprinterice« za planinske utrke jer teže samo  195 grama. Razvoj tako specijaliziranog modela bila je želja trenutno najboljeg trkača u trail runningu Kiliana Jorneta, koji je brojnim pobjedama i uspjesima dokazao da razvoj ide u pravom smjeru.

 

Budući da se način trčanja kod trkača bitno razlikuje, linija je proširena s dva nova modela: SENSE ULTRA i SENSE MANTRA. Tako je nova linija prilagođena različitim tehnikama trčanja. Trčanje uglavnom na prstima sada je prisutno i kod najbržih trail trkača i S-LAB SENSE je odgovor. A budući da nisu svi trkači dovoljno kondicijski i tehnički pripremljeni, Salomon je svoju pozornost usmjerio u razvoj što lakše i brže tenisice za trail runnig, koja i dalje nudi pravi omjer amortizacije i zaštite. Tako su na osnovi natjecateljske tenisice S-LAB  SENSE razvijene SENSE ULTRA, koje su namijenjene brzim trkačima, koji trče na prstima, a žele više amortizacije u petnom dijelu i SENSE MANTRA, koje su namijenjene rekreativnim trkačima, koji trče i na prstima i srednjem dijelu stopala.

 

Razlika između modela unutar linije je »heel drop«, odnosno visina između prednjeg i stražnjeg dijela potplata. Manji nagib znači da tenisica od trkača zahtijeva trčanje više na prednjem dijelu tenisice, a veći nagib je primjereniji za rekreativne trkače, koji trče s doskokom na srednji dio stopala. S-LAB SENSE ima najmanju razliku koja iznosi 5 mm,   SENESE ULTRA 6 mm i SENSE MANTRA 7 mm. S različitim nagibima, Salomon je osigurao da svaki trkač može pronaći model prilagođen njegovom načinu trčanja. Način trčanja nije bio jedino ishodište u razvoju, već je Salomon želio ispuniti i druge zahtjeve, kao što su niska težina, bolji osjećaj podloge, reaktivnost i zaštita

U prednjem dijelu tenisice nalazi se PROFEEL ploča, čija je funkcija zaštita stopala i veća reaktivnost pri trčanju. Tenisica je dopunjena i sustavom OS TENDON koji daje veći povratak energije pri svakom koraku. PROFEEL ploče se u tri različita modela razlikuju u dužini. Tako je ploča u modelu S-LAB SENSE postavljena samo u prednjem dijelu, kod  SENSE ULTRA je malo produžena prema petnom dijelu, dok je kod SENSE MATRA još duža, čime omogućava kombinaciju trčanja na prstima i sredini stopala.

 

Vrlo važna tehnologija, koja trkaču omogućava bolji osjećaj za podlogu je ENDOFIT. Trkačke tenisice s ENDOFIT tehnologijom napravljene su tako da je jezik s bešavnom mrežicom pričvršćen za potplat tenisice. Time je obuhvat stopala precizniji, što bitno povećava osjećaj za podlogu, a vidljivo je i iz naziva linije. U kombinaciji sa SENSIFT ™ sustavom i vezicama od kevlara QUICKLACE™, obuhvat je jednakomjerno raspoređen cijelom dužinom stopala. Zajednička karakteristika sva tri modela je da su tenisice u cijelosti napravljene bez prošiva, što im smanjuje težinu. Uz sve nabrojene tehnologije, važno je da tenisica dopušta prirodno gibanje stopala, usprkos amortizaciji koja je garantirana. Uz ove tenisice lako je osjetiti slobodu trčanja prirodom. 

S-LAB SENSE: najlakše u svojoj klasi. Primjerene za trkače koji doskaču na prednji dio stopala.

 

Težina: 195 grama (UK 8,5) 

SENSE ULTRA: primjerene za trkače koji uglavnom doskaču na prednji dio stopala, ali ponekad i na sredinu stopala.

 

Težina: 210 grama (UK 8,5) 

SENSE MANTRA: primjerene za rekreativne trkače koji doskaču uglavnom na srednji dio stopala, ali žele usvojiti doskok samo na prednji dio stopala.

 

Težina: 250 grama (UK 8,5) 

OBITELJ SENSE – manje je više! 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.