Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Salomon XA PRO 3D ULTRA2 :: tenisica za najteže terene
(Rejting 5.00 od 5)
Test opreme
Autor: Ante Pešić Golub   
Ponedjeljak, 09 Studeni 2015 21:56

Nova nerazgažena XA PRO 3D ULTRA2 stavljena na noge i odmah 40 km po raznolikom terenu, malo makadama, planinarska staza, težak kameni teren, teški kamenjar- sipar, asfalt i naglasak na 2 sata totalne kiše i  sve to u prvom danu. 

Prvi dojmovi, oni vizualni dok je tenisica bila u rukama primjećujem da je malo kruća i teža od onih s kojima sam se već susretao ali dizajn daje naslutiti da bi ljubav prema njoj mogla biti ostvarena.

 

Na kraju treninga osjećam mogućnost izbijanja žulja na peti što je bio znak da sam je trebao najprije malo razgaziti. U idućim danima primjećujem kako su se stopala navikla na tenisicu i problemi s žuljevima su nestali. Udobnost pomalo dolazi do izražaja i iz dana u dan je sve veća. Sreću sam imao sljedećih nekoliko dana, jer  kiša koja nije prestajala otvarala je mogućnost raznoraznih kombinacija, kako terena tako i sposobnosti ovih vrlo zahvalnih tenisica. Primjećujem izvanrednu stabilnost na mokrom i skliskom terenu. Proklizavanja su vrlo rijetka, čak i pri velikim brzinama, unatoč nizbrdicama sigurnost zgloba se osjećala na svakom koraku, a to treba zahvaliti savršenom rješenju  QUICKLACE sistemu vezica koje ravnomjerno spoje tenisicu sa stopalom i CONTAGRIP potplatu koji je na petnom dijelu proširen i čini ovu tenisicu apsolutno sigurnim od ozljede pri trčanju i dugim treking turama. 

 

Čak i nakon što su se navlažile i skroz namočile, osjećaj savršenog prianjanja za podlogu ( kamen, blato, sipar) je tu. Nakon nekoliko sati u skroz vlažnom stanju težina je osjetna. 

U sljedećim danima sunčano i toplo vrijeme izmjenjivalo se u kombinaciji s različitim podlogama i nove osobine su dolazile do izražaja. 

Mrežica s kojom je zatvorena tenisica, tj. tehnologija izrade je vrlo dobro rješenje za višesatne naporne ture. Nema nepoželjnog znojenja, a ni oštećenja unatoč teškom i čestom habanju. Prednji dio je malko povišen u cilju da zaštiti od neželjenih udaraca (kamen, drvo) i izvedba je odlična. Trčanje na asfaltu i makadamu nikako ne odgovara ovoj tenisici.

U sljedećim danima testiram brzinu na pojedinim dionicama. Ipak, težina koja je osjetna i savitljivost koja se gubi zbog čvrstoće potplata i čvrstoće cijele tenisice daje poražavajući zaključak, jer sam bio u osjetnom zaostatku u odnosu na tenisicu S-LABWINGS. 

 

Pa mogu zaključiti da u ovih osamnaest dana s prijeđenih 50 sati i 380 km tenisica XA PRO 3D ULTRA2 nevjerojatno žilava i izdržljiva. Spremna da zadovolji i najizbirljivijeg planinara za najteže i najekstremnije pješačke ture. Napravljena je sistemom i materijalima da  osigura dugi vijek i kao takva sigurno će naći svoje mjesto u srcima iskusnih planinara i zaljubljenika u duge trail-ture.

Iako teška srca, ipak moram priznati da je ne bi nikada preporučio nekome tko se ide natjecati za vrhunski rezultat u nekoj treking utrci, jer presudni detalj su težina i fleksibilnost, ali zato tu je tenisica istog proizvođača o kojoj ćemo pisati uskoro. 

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.