Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Film "Lovca na krokodile" bit će prikazan
(Rejting 4.00 od 5)
Nakon sporta
Autor: www.jutarnji.hr   
Ponedjeljak, 29 Siječanj 2007 15:40
Posljednji dokumentarni film koji je snimio australski istraživač divljine Steve Irwin ipak će biti prikazan na televizijskim postajama u njegovoj zemlji.
Dokumentarac prati njegove pothvate koji su tragično završili otrovnim ubodom raže u prsa tijekom podvodnih snimanja kraj Velikoga koraljnoga grebena u rujnu prošle godine.

Film nazvan "Najsmrtonosnija stvorenja oceana" na australskom Kanalu 9 predstavit će Irwinova udovica Terri. U njemu se istraživač prikazuje u svom omiljenom elementu, bliskom susretu s velikim bijelim psinama, otrovnim ribama i krokodilima. Film također prenosi snažnu poruku o očuvanju podmorskoga bogatstva.

Tekst u dokumentarcu čita Philipe Cousteau, unuk slavnog oceanografa Jacquesa Cousteaua, koji je Irwina pratio na njegovim posljednjim snimanjima.

"Lovac na krokodile", kako su ga nazvali zbog emisije, bio je omiljen u Australiji kao neustrašivi istraživač i televizijski voditelj.

Njegov agent John Stainton, član tima koji je snimao film, opisao je gledanje snimke na kojoj se vidi kako umire njegov prijatelj kao "užasno iskustvo". Stručnjaci su rekli da se čini kako se raža koja je ubila Irwina vjerojatno osjetila ugroženom jer se uoči napada našla između snimatelja i poznatog istraživača, a napadi tih životinja inače nisu uobičajeni. ž

Australske su vlasti videozapis pogibije "Lovca na krokodile" Stevea Irwina, kojeg je u rujnu prošle godine ubila raža, predale njegovoj obitelji, a sve ostale kopije su uništene kako bi se spriječilo njihovo objavljivanje u javnosti. No, Irwinova je udovica izjavila kako je 90-minutni dokumentarac vrlo "dirljiv" i dala svoj pristanak na objavljivanje.

www.jutarnji.hr
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.