Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Tradicionalni planinarski pohod na Dinaru
(Rejting 0 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 04 Svibanj 2015 15:38

Hrvatski su planinari nedugo poslije akcije Oluja i oslobođenja planine Dinare pokrenuli pohod na najviši vrh Hrvatske koji je u devedesetima i dvijetisućitima bio iznimno popularan.

Ove godine tradicionalni pohod na Dinaru izvest će se u subotu 6. lipnja 2015., s polaskom u 8 sati iz Glavaša i povratkom istim putom (7-8 sati hoda). Organizator pohoda je Hrvatski planinarski savez. Za sigurno i ugodno planinarenje brinut će se članovi HGSS Stanice Šibenik i Stanice planinarskih vodiča Šibenik koji će pružati i podršku vodičima iz svih krajeva Hrvatske koji vode planinare iz matičnih društava. Domaćinstvo kod planinarske kuće Glavaš pružat će članovi HPD Sinjal iz Kijeva (info: Marko Gojević, 091/52-15-285), uključujući mogućnost noćenja u šatorima ili u prostorijama škole u Kijevu. Besplatni planinarski ručak priređuje Stanica planinarskih vodiča Lika. Za uspon je obavezna planinarska oprema, a sa sobom je potrebno ponijeti dovoljno vode te zaštitu od sunca, kiše i vjetra. Više na Letku Pohoda na Dinaru 2015 .

Budući da datum pohoda omogućuje poduzimanje višednevnih planinarskih tura po okolnim planinama (Promina, Svilaja, Poštak i Kijevski Kozjak) od četvrtka 4. lipnja do nedjelje 7. lipnja 2015. osigurana je, u suradnji s planinarskim društvima koja upravljaju planinarskim objektima na širem području, dostupnost svih planinarskih kapaciteta na tim planinama, kao i mogućnost vođenja za zainteresirane grupe (info: SPV Šibenik – Tatjana Bračanov, 099 21-35-175).

Pozivamo sve zainteresirane planinare da sudjelovanjem u tradicionalnom usponu na najviši vrh Hrvatske i ove godine u velikom broju istaknu važnost Dinare kao najviše hrvatske planine!

Informacije o turi koju organizira Stanica planinarskih vodiča Zagreb, a koja uključuje i sudjelovanje na pohodu na Dinaru, dostupne su na poveznici

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.