Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Novi rekord Lise Stublić
(Rejting 0 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: preneseno sa sportnet   
Ponedjeljak, 14 Ožujak 2011 19:07

Hrvatska rekorderka u maratonu, polumaratonu, na 5000 metara i na 3000 metara sa zaprekama Lisa Christina Stublic na polumaratonu u Haagu je kao najbolje plasirana trkačica izvan afričkog kontinenta osvojila četvrto mjesto u konkurenciji 30.000 trkačica iz cijelog svijeta, a s istrčanih 1h14:15 za gotovo je pola minute poboljšala osobni i hrvatski rekord postavljen prošle godine u Klagenfurtu.

Hrvatska rekorderka u maratonu, polumaratonu, na 5000 metara i 3000 metara sa zaprekama Lisa Christina Stublic na utrci je od 21 kilometar nadmašila samu sebe, osobni i hrvatski rekord istrčan prošle godine u Klagenfurtu od jedan sat, 14 minuta i 42 sekunde Stublic je u Nizozemskoj poboljšala za gotovo pola minute i spustila na jedan sat, 14 minuta i 15 sekundi.

Na 37. izdanju City-Pier-City Loopa nastupilo je rekordnih više od 30.000 natjecatelja iz država diljem svijeta, podij su očekivano izborile Etiopljanka i dvije Kenijke - pobijedila je Lelisa Desisa Benti (59:37) ispred Filomene Kipchirchir(1h09:06) - a Stublic je kao najbolje plasirana Europljanka i najbolje rangirana natjecateljica izvan afričkog kontinenta zauzela visoko četvrto mjesto.

27-godišnja Stublic, članica Zagreb-Ulixa koja je na uglednom Columbia sveučilistu diplomirala glazbenu teoriju nakon čega se 2008. preselila u domovinu svog oca rođenog u okolici Siska, prošle je godine u Berlinu istrčala i hrvatski rekord u maratonu (2h33:42), ispunila olimpijsku normu i u Londonu sljedeće godine postat će prva Hrvatica u povijesti koja ce trčati olimpijski maraton.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.