Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Kroz Trešnjevku na vlastiti pogon
(Rejting 0 od 5)
Kamo na vikend
Autor: Tanja Kraljić   
Petak, 25 Studeni 2011 14:39

Mislite da je Trešnjevkom nemoguće trčati? A tek se orijentirati? Odvažite se na urbano orijentacijsko trčanje po Staroj Trešnjevci. 

Istrenirajte mišiće i znanje o kvartu. Naučite što znači žuti x, što je Buba, a što Buha, koji su najpopularniji i najstariji graffiti u kvartu i tko je sve jeo u Pizzeriji D&G. Nikakva vam enciklopedija ovdje neće pomoći. Prepušteni ste sebi, karti, cesti i kvartu.

 

Udruga Kontraakcija i muzej Kvarta Trešnjevka  pozivaju vas da se u subotu 26.11. u 11 sati, u Parku Stara Trešnjevka, pridružite natjecanju Treniramo Trešnjevku pod vodstvom Petre Bohm,  a u 15:30 sati da dođete na   Zapadni kolodvor (ispred pivnice Medvedgrad,Božidara Adžije 16) odakle će vas Vanja Radovanović  provesti Biciklom kroz Trešnjevku,  manje znanim predjelima s ciljem upoznavanja sa alternativnim prometnim pravcima kojima je moguće, ne samo u kratkom vremenu, stići biciklom od točke A do točke B, uz minimum gradske buke i zagađenja, već i uživati u manje znanim zanimljivim trešnjevačkim predjelima.
Trajanje obilaska će biti oko sat i pol stoga vas radi vaše sigurnosti molimo da se pripremite vožnju u sumrak i ponesete osvjetljenje za vaš bicikl!

 

 Nebudite stranci!
Muzej Kvarta je multidisciplinaran projekt udruge Kontraakcija koji se bavi istraživanjem i prezentiranjem identiteta manje urbane jedinice, kvarta. Stvaranje određene slike identiteta i specifičnosti kvarta podrazumijeva upoznavanje sa svim njegovim urbanim, arhitektonskim, kulturnim i društvenim specifičnostima i to preko direktne komunikacije s lokalnom zajednicom. Stoga, pozivamo upravo Trešnjevčane da svojim dolaskom i aktivnim sudjelovanjem omoguće svima nama da sakupimo materijalnu i nematerijalnu arhivu svega onog što predstavlja trešnjevački identitet.

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.