Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Neobični hoteli svijeta
(Rejting 0 od 5)
Ekspedicije&Putovanja
Autor: Anamarija Marović   
Utorak, 04 Rujan 2012 14:51

Putovanje je potreba za promjenom, istraživanje novoga, upoznavanje. Iz istog razloga, zašto spavati na uobičajenim mjestima, klasičnim hotelima. Predstavljamo vam neke od najneobičnijih hotela svijeta. 

U Hotel Costa Verde,  Manuel Antonio National Park, Costa Rica, možete se tuširati u kokpitu, pa čak i sjesti u pilot stolicu! Buđenje dolazi s prvim zrakama suncem koji se probiju kroz male prozore. Rano buđenje vas sigurno neće smetati jer pogled na ocean je nevjerojatan, a ne trebate se iznenaditi ako vas posjete majmuni.

 

Kapadokya, Göreme je lokacija u kojoj je svaki hotel priča za sebe. U području oblikovanom erupcijama dva vulkana Ergiyes Dagy i Hasan Dagy smjestilo se ovo, skoro pa nestvarno područje koje svakako morate posjetiti. Unutarnji prostori su ukopani u neobične prirodne čuljke i stvara se neobična, idilična atmosfera. 

Normalno, Love Valley je obavezno posjetit, a zašto se tako zove, provjerite sami. Unutar Göremea nalazi se i Open air muzej s crkvama smještenim u ove neobične oblike. U stijenu su ukopane prostorije za život, crkve i to po 2, 3 kata; stepeništa, cisterne za vodu, stolovi s klupama, police. 

  

Treebones Resort, California, za one koji žele pobjeći u prirodu, a nisu se spremni suočiti s iskustvom kampiranja, jurte ovog resorta su idealno rješenje.

  

Nije teško zaključiti zašto je Hang Nga Guesthouse, Dalat u Vijetnamu poznata i pod nazivom „Luda kuća“. Unutar grada građenog u francuskom kolonijalnom stilu i modernih zgrada Luda kuća se ističe kao kuća iz bajke.  Ovaj kompleks organske strukture obogaćen je skulpturama prirode, životinja, paučine, mrava, pećina. Svaka soba ima za temu pojedinu životinju. Želite sobu lava ili klokana, možda žirafe, na vama je samo da izaberete i uživate.

 

Ako želite spavati na drveću, sigurno će te imati fantastičan provod u luksuznim, visećim Free Spirit Spheres – Vancouver Island, Canada. Kad je vjetrovito, možda dobijete i malo više uzbuđenja nego ste poželjeli, ali komfora vam sigurno neće nedostajati.  

 

Teško je zamisliti kuću bez zidova ali Onion House, Kailua-Kona, Hawaii je upravo to. Čak su i krovni paneli prozirni. Dizajnirana je da dok ste u unutrašnjosti, zaštićeni od vjetrova Havaja, uživate u bujnom prirodnom okruženju, vegetaciji i nevjerojatnom pogledu na ocean. Onion (luk) kuća je dobila ime zbog preklapajuće kupole.

 

Na staroj željezničkoj stanica s napuštenim vagonima, pretvorenoj u Train Station Inn, Tatamagouche hotel u Kanadi, osjetit će te valove nostalgije. Na ovom stoljetnom željezničkom kolodvoru i vagonima, sobe su smještene u nekadašnju željezničku stanicu i u sedam željezničarskih vagona. 1974. godine kolodvor je za 500 dolara kupio, tada još tinejdžer James LeFresne da bi ga spasio od rušenja. Danas kad tamo uđete, vrijeme kao da je stalo.

 

Seaventures Dive Resort, Pulau Sipadan, Malaysia je u stvari naftna platforma pretvorena u smještaj za ronioce. Ako ste avanturističkog duha, volite morske dubine, ova platforma 10 metara nad morem je pravo mjesto za vas.

 

Earthship Biotecture, Taos je simbol održivog projektiranja i izgradnje. Dobivate smještaj, komad umjetnosti i znanstveni projekt, sve u jednom. Ove jedinstvene pustinjske nastambe izrađene su od recikliranih materijala, koristeći prirodne elemente kako bi osigurao udoban smještaj za goste. Iako se svaki senzor  napaja isključivo od sunca, vjetra, kiše, gosti još uvijek imaju pristup modernim sadržajima, uključujući Wi-Fi, televiziju u svojoj iznajmljenoj čahuri.

Ledeni hotel s preko 80 soba, nalazi se u blizini  rijeke Torne, oko 200 km južno od Arktičkog kruga Cijeli hotel je napravljen od leda donesenog iz arktičkih područja. Mjesto u Švedskoj gdje se hotel nalazi  zove se Jukkasjärvi što znači mjesto susreta. Koncept ovog hotela stvoren je 1989., kada su snježni arhitekti napravili veliki iglu na rijeci Torne u svrhu izložbe.
Hotel se gradi svake godine ponovo  u mjesecu listopadu  i ostaje do proljeća, kada se led počne topiti. 

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.