Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Naša prva mjesečnica
(Rejting 5.00 od 5)
Autor: Tanja Kraljić   
Ponedjeljak, 17 Listopad 2005 08:55
Image "Adventure Sport Portal postao je totalno 'in'", značajno me neki dan pogledo zemljak mi Soldo iz Belišća. Uto me Laci moj guru sav ushićen doziva; "Ej Kraljićeva Tanjo, pa presretan sam zbog tebe i svih nas jer Adventure Sport Portal u tako rapidnom roku postade obavezan dio opće kulture svakog outdoor sportaša koji drži do sebe...."

Jedna od lajtmotiv pošalica međuljudskih portalskih jest da ovih dana niko niš ne radi, svi surfaju. Znani i još češće neznani junaci zasipaju Adventure Sport mejlbox sa svih strana. Da smo zakon, da smo naj... Ljudi, fala vam!

Surfanje portalom, kažu svjedoci, sad se već upisuje velikim slovima u dnevni raspored mnogih štovatelja pustosporta. Sat - dva surfanja, pa onda trening. I tako... K tome, čitaju nas u 50tak zemalja svijeta. I svi redom pitaju; od kud ideja i kako je sve počelo, kako se financiramo i kako uspijevamo skupiti tolike ljude i toliki sijaset informacija na jednom mjestu? Pa evo. Krenimo redom. Od naopačke.

Od kud nam sve te informacije? Već 10 godina sam fultajm i hardkor u novinarstvu. Od toga 6 u Večernjaku, gdje il’ te samelju il’ naučiš zanat. To je to.

Kako se financiramo? Trenutno živim od Stare Slave, no blagajna je sve tanja i tanja. Sad kad smo Portal doveli na, usudim se biti neskromna i reći - visoku razinu, krećemo napokon vidjet kako s lovom. Ako mi blagajna iskapi, vjerujem da će me neko od vas tjet udomit na kratko?! No, duboko vjerujem u mog patuljka koji me svih ovih godina vjerno čuva i prati.

A kako je sve počelo? Znam da svaki čovjek ima svoju svrhu. Koje smo kao klinci svjesni, no ubrzo nas ukalupe i rastresu i natjeraju da se pogubimo u, kako nas uče, nemilosti tragične stvarnosti. Neš ti...

Umjesto crtića palili su me takozvani extremni sportovi. A onda sam, kao i većina, izgubila sebe. Tu i tamo bi se malo povratila i još pokoji put kriomice se bacila s brijega u koprive. Pa opet izgubila sebe. U srednjoj školi ganjala sam motore, u čije ime auspušne fleke još i danas gležnjeve mi krase. Al’ tako je, rekoše stariji i pametniji, najlakše doć do frajera.

Pa selim u London, bušim obrvu, ogrćem se nekakim zelenim perjem i mislim da sam kul. Neš ti...

Upisujem fakultet, tulumarim po studentskim domovima, dobivam Rektorovu nagradu, završavam u roku. Neš ti....

Ulijećem u Večernjak i u trenu ostvarujem sve svoje ambicije: s Mesićem svako malo idem na kavu i vozam se s njim u helikopteru, drugujem s Račanom, u epicentru visoke politike... Neš ti...

I dolazi 2002. To je ta godina... Nemilo se zaljubljujem u junaka kojeg nikad u životu nisam vidjela. Čak ni na slici. Ostavljam sve (što je to sve?!) i odlazim za njim na kraj svijeta... Tako ponovno otkrivam sebe... I nastavljam svoju priču iz djetinjstva...


U miru i zdravlju,

Tanja Kraljić.

___

Ovaj uvodnik pisan je 3. 11. 2005.
Čim skupim inspiracije, napisat ću kakav nastavak... Ove priče..


 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.