Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Završen 15. Marjanski đir - Memorijal Ivica Radeljić
(Rejting 5.00 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Četvrtak, 05 Rujan 2013 20:38

Sunčan i vedar dan bez vjetra osvanuo je ove subote te je u potpunosti bio naklonjen i organizatorima i natjecateljima. 

Kako je natjecateljska putanja većim dijelom zaklonjena od izravnog sunca gustom borovom šumom uvjeti za natjecanje su bili kao se samo poželjeti mogu.

15. Marjanski đir okupio je oko 130 natjecatelja. Nije nedostajalo niti publike što slučajnih namjernika što žestokih navijača. Osim hrvata na utrku je došlo i nešto stranih natjecatelja: iz Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke, Njemačke, SAD-a,... To je cijeloj ovoj manifestaciji donijelo više glamuroznosti.

 

Održana su tri natjecanja: aquatlon, supersprint triatlon te kao glavna utrka olimpijski triatlon. Olimpijski triatlon je zamišljen kao Međunarodno otvoreno prvenstvo Splita koje se boduje i za KUP Hrvatske. U glavnoj utrci, olimpijskom triatlonu, najbrži su bili strani natjecatelji: Petar Bajai iz Mađarske je došao u cilj prvi, nakon njega svoju utrku je završio David Ruzsas također iz Mađarske, a treće mjesto zauzeo je Matija Meden iz Slovenije.

 

Kod žena pobijedila je Daria Pletikapa iz TK Zrinski Novatec, a drugo i treće mjesto su zauzele mađarice Ester Dudas i Zsofia Forro. Velika sportska borba vodila se među najbržima, ali se samo nekolicina njih dočepala pobjedničkog postolja.

Ove utrke, kao i općenito i većina drugih, nisu bile samo zato da se u njima bude najbrži od svih, nego i da se dokažu sebi neke stvari ili da se bude bolji od nekoga sličnih sportskih sposobnosti.

 

Sve je počelo sa aquatlonom i supersprintom, gdje je bilo dosta debitanata i većinom mlađih natjecatelja željnih dokazivanja. Najviše sreće i uzbuđenja nakon utrke tako se gotovo uvijek može vidjeti kod debitanata. Mogu izdvojiti jednu malu sportsku priču: ove subote svoj prvi supersprint triatlon odradio je Marin Aljinović, a njegova žena, Ana Aljinović  je odradila uspješno svoj drugi olimpijski triatlon. Bolje rečeno svoj drugi triatlon ikada. U slijedećoj fazi Ana morat će se koncentrirati na to da odradi i neki sprint triatlon.

U olimpijskom triatlonu imali smo još borbu veterana iz TK Split između Pezelj Roberta i Vuko Ante, Dijana Vrdoljak je odradila svoj prvi olimpijski triatlon i zauzela četvrto mjesto u ženskom poretku. ...

 

Bilo je padova sa bicikli, srećom bez težih posljedica. Svi će se sjećati velike otekline na kuku jednog od natjecatelja, koji je završio utrku, a nije odustao. Tu je i Ante Bebić koji je unatoč bolovima ustrajao u tome da istrči tih deset kilometara i završi svoje natjecanje...

Nekima nije bilo teško nastupiti i u supersprintu i u olimpijskom triatlonu. Jedna od njih je i mlada Marija Dubičanec, kojoj ništa nije bilo teško niti prenaporno. Sat ipo odmora nakon supersprint triatlona joj je bilo sasvim dovoljno da se može upustiti i u olimpijski triatlon.

I još puno sportskih stvari se dogodilo, a ne može se sve staviti na papir, ne može se sve upisati u kompjuter. Treba doć na utrku i nastupiti.

Rezultate i više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.