Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Počela sezona triatlona na Marjanu
(Rejting 4.00 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Ponedjeljak, 27 Lipanj 2016 13:48

Triatlonska sezona otvorena je prije skoro mjesec ipo dana na Korčuli, ali je tek ove subote započela i u Splitu. U sklopu Splitskog duatlon-triatlon Kupa održan je prvi ovosezonski triatlon. Nije bilo kadeta pa se natjecalo samo u sprint triatlonu.

Teško se ne osvrnuti na vremenske prilike, jer mogu bitno utjecati na sve čimbenike ovakvog natjecanja. Dva dana ranije, u četvrtak, puhalo je orkansko jugo. Toliko je bilo jako da su pucala stabla po Marjanu. U taj četvrtak počela je i ljetna sezona utrkivanja na pet kilometara koje organizira MK Marjan. Unatoč jakom vjetru ljudi su došli trčati, a nije bilo sasvim bezopasno. Stalno su se čula krckanja grana borova, a otkinute grančice su padala po zemlji. Trebalo je gledati ispred sebe, ali i iznad sebe.

Usred utrke jedno veliko borovo stablo nije izdržalo udare juga i raspuklo se, te je palo preko ceste na kojoj se upravo održavala utrka. Srećom to se dugodilo kada su se natjecatelji vraćali natrag, pa su već bili dosta razmakuti i nitko nije ozlijeđen. Oni koji su brže trčali nisu imali pojma što se dogodilo, dok su oni sporiji imali još jednu dodatnu prepreku koju je trebalo savladati da bi se došlo do cilja. 

Da se vratimo na ovu subotu i triatlonsku utrku. Za triatlon, opet, kao i na svim ovogodišnjim kolima, gotovo idealni vremenski uvjeti. Osjećala se prisutnost veće vrućine, što je i za očekivati jer je ljeto pred vratima. Nije to još onaj pravi vrući pakao. Bezopasni oblaci su plovili nebom, a more je bilo mirno, bez valova. More nije bilo sasvim kristalno čisto, Malo je bilo još zamućeno, kao da se nije oporavilo od tog juga od prije dva dana.

Danas nije puhalo. Jedino je na cesti bilo puno borovih iglca i grančica, a ono srušeno stablo već su ispilali u manja debla, i ono je sada takvo raskomadano ležalo pored ceste. 

Dvadeset pet natjecatelja je došlo odraditi sprint triatlon, među njima je bila samo jedna cura. Tihana Hažić, prvi put je došla u Split na ovo natjecanje, a došla je iz Međimurja iz Svetog Martina na Muri. Što reći, kada se nešto želi, onda se to i može, bez obzira na sve prepreke. 

Na startu, u plićaku, našla se i jedna prava morska zvijezda, kao da je htjela vidjeti start ovog natjecanja, a možda je samo bila nervozna što smo joj došli smetati u njenoj jutarnjoj rutini i što smo je izronili i što smo je makli na sigurno dok utrka ne počne. 

More je bilo mirno, praktički bez valova, idealne tempreature.

Netko je dobacio: „Gdje su brodovi“, prisjećajući se prošlogodišnjih plivanja sa preprekama, kada su dva nasukana broda bila na plivačkoj putanji.

 

Utrka je počela. Svak' je prema svojim  mogućnostima zaplivao kroz more u nastojanju nadmašiti sebe, odnosno nekog svog konkurenta. U drugom dijelu plivanja, neki su se kasnije požalili da je bilo suprotne morske struje, a neki to nisu primjetili.

Toni Elezović i Srđan Latinović isplivali su prvi, a malo iza njih plivanje su završili Mijo Bebić i Riccardo Kuhar. Već se tu moglo naslutiti tko bi mogao biti najbrži danas.

Ostatak natjecatelja ih je slijedio, ali se ovoj četvorci nisu uspjeli približiti.

U biciklističkom dijelu bilo je dosta izmjena u poretku u odnosu na plivanje. Tu i tamo neki su vozili zajedno u zavjetrini, dok su neki išli sami. Stalno se nešto događalo. Gošća iz Međimurja, Tihana, je imala još malo problema u snalaženju na stazi: „A gdje je ta Vila Dalmacija?“. 

U završnici biciklističkog dijela Toni Elezović je zadržao svoje vodstvo, dok je Mijo Bebić prestigao Srđana Latinovića, a Riccardo Kuhar je čvrsto držao svoje četvrto mjesto. Taj poredak se zadržao i nakon trčanja te je tako Toni Elezović postao prvi ovogodišnji pobjednik u sprint triatlonu na Marjanu. 

Teško je ispričati svačiju priču. Vjerujem da su svi, iako su se umorili, „napunili baterije“ te svježi i čili ušli u još jedan novi dan.

 Rezultate sa ove utrke i više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr.

 

 

  

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.