Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Mokri vikend
(Rejting 5.00 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Četvrtak, 28 Srpanj 2011 12:05

Preko 30 natjecatelja nastupilo ja na osmom kolu Cannondale duatlon-triatlon kupa. Na prvi pogled sve je bilo idealno. Nije bilo kiše, nije puhalo, ali se osjećala nekakva težina u zraku. Svi su bili malo sporiji nego inače. Kao da je gravitacija bila jača nego inače.

Sve se odvijalo rutinski, ali opet bilo je neuobičajenih događanja. Koceić Marin je opet bio najbrži. Pojavilo se nekoliko debitanata i njima je ovo bilo vatreno krštenje sa puno novih i zanimljivih stvari

Desilo se i jedno odustajanje zbog pada. Dario Kučić je pao sa bicikle te se dobro udario i izgrebao ali srećom nije bilo težih posljedica. Moj nastup na ovoj utrci je također bio osebujan, jer sam u zadnji tren došao na start te sam morao prije početka utrke pretrčati od zone do mjesta plivačkog starta. I samo što sam ušao u more utrka je započela. A tu priči nije kraj jer sam nakon plivanja u tom nekom natjecateljskom zanosu zaboravio uzeti kacigu i otišao sam na biciklistički dio bez nje. Što je najgore uopće nisam primijetio da nisam stavio kacigu na glavu.  Što sam učinio, shvatio sam tek kad sam završio biciklistički dio utrke i ušao u zonu da ostavim biciklističku opremu. Tada je već bilo kasno za ispravke.

Rezultati ove utrke se mogu vidjeti na OVDJE

I moglo se sve završiti samo na ovome da desetak članova kluba nije namjeravala napraviti biciklističku vožnju do Buškog jezera kod Tomislavgrada. A to je oko 80 kilometara vožnje, a razlog je plivački maraton od 5 kilometara koji se trebao održati u nedjelju. Nakon 11 sati su se počeli okupljati na Kmanu. Za to vrijeme nebo je postajalo sve tamnije, a mogli su se vidjeti crni oblaci iznad Trogira i Kaštela te munje kako povremeno paraju nebo. Sva ta tamnina sve se više približavala Splitu i dvije – tri minute nakon što je biciklistička kolona krenula počela je prvo kiša i nevrijeme. Kišne kapi su postajale sve veće i veće, a vjetar je bivao sve jači i jači. Uskoro se kiša pretvorila u krupu, a vjetar u oluju.

 

Nisam bio sa biciklistima jer sam namjeravao doći na Buško jezero sutra autom. Zabrinuo sam se za njih te sam kada se nevrijeme malo smirio krenuo putem koji su oni morali proći. Ceste su bile kao divlje rijeke od vode koja se po njima slijevala, a  na nekim mjestima voda je bila i oko trideset centimetara duboka i nekoliko automobila to nije podnijelo te su bespomoćno stajali po sredini ceste.  Naši biciklisti su uspjeli preći tek oko 3 kilometra i sklonili su se na benzinskoj pumpi na ulazu u Solin. Atmosfera je bila pozitivna i optimistička. Nevrijeme nije uopće smanjilo volju da se odradi zamišljena biciklistička tura.

 

Tako je i bilo: nakon dvadesetak minuta, kada je samo obična kiša i dalje padala opet su sjeli na bicikle te onako promočeni nastavili.

 

Ja sam došao ujutro na Buško jezero. Opet smo se svi našli zajedno i sada je trebalo preplivati 5 kilometara.  Većina od nas triatlonaca nikada prije nije isplivala pet kilometara u komadu, pa je ovo bio dodatni izazov. Oko pedeset plivača se prijavilo za ovu utrku. Voda jezera je uz obalu bila mirna i bez valova. Odmakavši od obale većina plivača se našla osamljena u borbi sa vodom, vjetrom i udaljenošću. Po sredini jezera su se stvarali valovi gotovo jedan metar visine. Problem je bila i orijentacija, jer je puhalo i jedna bova je bila otišla sa svog mjesta. Najmanje trideset puta sam zastao da provjerim u kom smjeru plivam. Valovi su tukli iskosa sa desne strane pod kutom od oko 45 stupnjeva i usporavali plivanje. U nekim trenutcima sam imao osjećaj da uopće ne napredujem prema cilju nego da stojim na mjestu. Razmišljao sam da bi se ovo vrlo lako moglo pretvoriti u bitku za goli opstanak. Srećom imao sam dovoljno snage i upornosti i vjere u sebe te sam malo po malo počeo primjećivati da se približavam kopnu.

 

Na kraju smo mi svi splićani koji smo nastupili uspješno završili ovu plivačku utrku.

Iako je u planu bila povratna biciklistička vožnja, od nje se na kraju odustalo.

Najdosljedniji je bio Ivica Šošić, koji nije biciklom došao iz Splita u subotu nego je to učinio u nedjelju na sam dan plivačke utrke. On je zatim otplivao 5 kilometara te se na kraju opet sa biciklom se vratio natrag u Split.

Tako je prošao ovaj vikend.

Što nas čeka za sedam dana, to nitko još sa sigurnošću ne zna.

Slijedeće kolo Cannondale duatlon-triatlon kupa održat će se 23. srpnja.

Rezultate sa ove utrke se mogu vidjeti na web stranicama TK Split: www.tksplit.hr.

 

 

 

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.