Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
In memoriam:: Aleksandar Abramov
(Rejting 4.43 od 5)
Triatlon
Autor: - -   
Utorak, 08 Prosinac 2009 04:42

 

Ljetni triatlon creske Udruge Insula activa koja promovira sport, zdrav život i ekologiju, na kojem je Aco 2007. godine postavio plivački rekord, od sada će nositi njegovo ime. Na njegovom otoku vlada muk i nevjerica, a na Trgu Sv. Barbare građani pale svijeće i suznih očiju gledaju u zid na kojem je Aco naslonjen izgubio život u divljačkom napadu njegovih vršnjaka. 

Bio je sjajan dečko, miran, voljen, govore svi koji su ga poznavali. Živio je sa svojim roditeljima, bratom i sestrom u Cresu, tek je privremeno otišao u Rijeku gdje je studirao elektrotehniku na Strojarskom fakultetu. Bavio se raznim sportovima, plivanjem, biciklizmom i trčanjem.

Acina omiljena bila je: 'Ma samo opušteno', prisjećaju se brojni njegovi prijatelji ostavljajući dirljive poruke na Fecebook grupi 'In memoriam... Alexandar Abramov', a sada se pitaju zašto se požurio kad je uvijek govorio da nikamo ne treba žuriti.
 
Na mirnom prosvjedu Marin Miočić Stošić, čelnik Udruge Vox, vikao je na mikrofon: 'Ovo nisu stvari koje možemo zaboraviti i nastaviti dalje mirno živjeti! Ako netko zaista to može, neka se debelo, debelo upita koliko ima atributa ljudskoga stvora, ljudskog bića.' Potpisuje se i apel gradskim vlastima da učine sve da se nasilje spriječi, a Miočić Stošić u znak prosvjeda pozvao je sve građane da mu se pridruže sutra u 12 sati na Korzu, odakle kreće marš do Lovrana i natrag do Crikvenice, za bolju i humaniju Rijeku.

I Acini prijatelji bili su danas na prosvjedu, a članovi Molitveno-karitativne zajednice Agape pročitali su svoju molitvu.

Nakon ove strašne tragedije, život u Rijeci zasigurno više neće biti isti.
Aco će sutra u 15 sati biti pokopan na gradskom groblju u Cresu.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.