Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
By by triatlonu s Marjana
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Luković   
Srijeda, 16 Rujan 2009 08:21
Još jednom su triatlonci jurili Marjanom ove subote. S obzirom da je ljetu kraj i da su temperature počele padati to je bio, gotovo sigurno, posljednji triatlon ove sezone. Već i ovog jutra se osjetilo da je more dosta hladnije.
Bura ga je ovih dana uspješno ohladila, ali i pročistila - voda je toliko bila prozirna da se pod morem vidjelo gotovo jednako dobro kao i na kopnu.

Kadeti su sa Brača došli ranom zorom u Split sa trajektom u 5:30 te su se načekali do starta. Za razliku od njih mnogi Splićani su došli u zadnji tren (i ja među njima) dok je Mijo Bebić startao sa dvije minute zakašnjenja. To ga je u konačnici dovelo do tek trećeg mjesta u konačnom poretku današnje utrke.

More je bilo malo hladnije, ali zato prilikom vožnje bicikle i trčanja nije bilo ogromne vrućine koja je bila prisutna cijelog ljeta. Malo tamniji, ali visoki oblaci su zaklanjali sunce, nije bilo vjetra. Zapravo je bilo vrlo ugodno odraditi utrku na nekoj normalnoj temperaturi.

Uz to značajno je bio smanjen broj jutarnjih marjanskih ranoranilaca te je i na stazi bila puno manja gužva.

Kako je Mijo zakasnio, prva dva mjesta su zauzeli Koceić i Tijardović. Mijo je, doduše, zamalo prestigao Tijardovića u zadnjim metrima trčanja, ali se on ipak odupro. Ostatak učesnika je ostvario očekivane rezultate. Izdvojit se može  Davor Škare koji je ostvario jedan od svojih najboljih rezultata na ovoj stazi, a Radeljić i Dumanić su nakon nešto sporijeg plivanja malo pomalo prestizali konkurente u biciklističkom i trkačkom dijelu te došli do postignutog plasmana.

Tri debitanta su se pojavila. Ante Šesnić i Ivan Teklić su nastupili u sprint triatlonu, dok se Damir Bilandžić odvažio za super-sprint stazu te je startao sa kadetima. Najteže je bilo mladom Ivanu Tekliću koji je uložio veliki napor, bilo mu je teško, ali je izdržao i ustrajao te završio utrku.

Možda posljednji triatlon ovosezonske Splitske duatlon-triatlon lige, ali ne i zadnja utrka: 3. listopada u Vrlici će se održati 10. Vrlička utrka - Memorijal Stipe Erceg. Dva su natjecanja: atletska utrka na 5166 metara dugoj stazi te sprint duatlon. Sprint duatlon utrka se računa za ekipno prvenstvo Hrvatske i bodovat će se za Splitsku duatlon-triatlon ligu.

Rezultate sa utrke te više o aktivnostima Triatlon kluba Split može se naći na: http:\\www.tksplit.hr

 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.