Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Zero -3000 Extreme Race….ništa nije nemoguće
(Rejting 0 od 5)
Miks svega po malo
Autor: Adventure Sport Team   
Petak, 17 Veljača 2012 19:33

Novi  neodoljivi ekstremni izazov za „iron“ muškarce i žene, jake i snažne.

Govorimo o Zero-3000 Extreme race, koja će se prvi puta održati 14.travnja 2012. jedinoj utrci na svijetu koja kombinira ova dva sporta izdržljivosti, biciklizam i planinsko skijanje i to kroz neke od najslikovitijih terena Kreće s brežuljaka Asola, gradića bogate povijesti  i vodi do najvišeg vrha Marmolade, Kraljice Dolomita i njenih 3343 metra nadmorske visine.

 

Ova utrka je pravi test snage muškaraca i žena. Svladati 3713 m uspona u što bržem vremenu, 1900 metara uspona biciklom u dionici dugoj 124 km, ostalih 1800 u 12 kilometarskoj skijaškoj dionici.

S ovom utrkom želimo kombinirati dvije discipline koje se međusobno nadopunjuju. U stvari mnogi planinski skijaši prakticiraju biciklizam, kako bi ostali u formi ljeti, a također veliki broj fanova biciklizma, održavaju zimi kondiciju skijanjem - objašnjava Marco Sartori, predstavnik organizatora - razlog i za izbor datuma utrke je simboličan, budući da predstavlja neku vrstu zatišja između skijaške i biciklističke sezone. Dugo smo se bavili ovom idejom. U stvari, Doloniti su poznati po svojoj izuzetnoj ljepoti, ali i po jedinstvenom položaju, te je idealno mjesto za promicanje zelenog, održivog aspekta ova dvaju sporta.

 

Startom iz Asola, natjecatelji vozeći bicikle, počinju uspon kroz Valle del Piave u smjeru Bushe. Zatim iz malenog grada Vallbelluna slijedi prvi značajan uspon prema Cesio maggiore, grada biciklizma,  gdje su zaseoci i ulice označeni imenima  i uspomenama  i legendama iz svijeta sporta na dva točka, sve do križanja za veliku dvoranu Vallata Agordina. Krećući se fascinantnim terenima, proći će pored Valle Imperina, zatim kroz središte Agorda i nastaviti uspon prema Alleghe. Za par kilometara otvara se glečer Marmolade u svom svojem veličanstvu. U gradu Malaga Ciapela (1450m)  bicikle će zamijeniti skijama i krenuti prema Punta Rocci, 3265 metara visokom vrhu Marmolade.

Pravilnik regulira dvije kategorije. „Iron“ kategorija uključuje sportaše koji će krenuti u životni izazov u obje discipline. Druga mogućnost je „Duo- Iron“ koja nudi mogućnost parova, jedan natjecatelj odrađuje 124 kilometarsku biciklističku dionicu,  drugi svladava 12 kilometara  skijanjem. Dual Iron će imati mušku, ženku i mješovitu kategoriju.

Za najjače muškarce i žene osigurane su i bogate nagrade. Apsolutni pobjednici u muškoj i ženskoj kategoriji Iron biti će nagrađeni s 1.5000,00 eura, a natjecatelji „Dual Iron“ s 1.000,00 eura po paru, a sve to uz pakete iznenađenja.

Jeste li spremni za izazov?

Registracija je brza i jednostavna, kliknite OVDJE  i ispunite obrazac.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.