Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Zahtjevna staza duatlona
(Rejting 0 od 5)
Duatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Utorak, 24 Svibanj 2011 15:41

Dana 22.svibnja 2011. po suhom i sparnom vremenu održan je u Žrnovnici 6. tradicionalni žrnovački duatlon koji se bodovao za ekipno prvenstvo Hrvatske i kup Hrvatske, a i kao otvoreno prvenstvo Splita. 

Ujedno je ova utrka bila i peto kolo splitske Cannondale duatlon-triatlon lige.

Održana su slijedeća natjecanja: sprint-duatlon za juniore, seniore i veterane, supersprint-duatlon za kadete i mlađe kadete te promo utrka eko-škola.

 

Pedesetak natjecatelja je nastupilu u dvijema glavnim utrkama. Nažalost, nije došao dovoljan broj klubova i natjecatelja kako bi se proglasile najbolje ekipe za Državno prvenstvo u sprint-duatlonu. Većina natjecatelja je došla iz bližih gradova. Koliko je na broj učesnika utjecao nagradni fond, a koliko sveopća kriza, o tome bi se dalo raspravljati.

 

Staza je bila zahtjevna i u trkačkom i u biciklističkom dijelu. Stalna valovitost je zahtjevala stalan angažman za vrijeme trčanja, a dosta težak uspon do Sitnog Donjeg te zatim strmi spust natrag u biciklističkom dijelu nije davao priliku za odmor i opuštanje.

 

Marin Koceić je pobijedio ispred Radeljić Ivice i Krešimira Tijardovića, svi iz TK Split tako da su oni postali i najbolji splitski sprint duatlonci. Samo su dvije žene nastupile u glavnoj utrci: Gorana Jelić –Mrčelić (TK Split) i Jasmina Burek (TK Hidraulika Kurelja). Gorana je bila bolja i pa su njih dvije podijelile nagrade u ženskoj konkurenciji.

 

U supersprint duatlonu najbolji je bio Luka Komić iz TK Split ispred dvaju cura Antonije Zaharije iz TK Rival i  Gabriele Bubanko iz TK Hidraulika Kurelja.

Za učenike OŠ Žrnovnica koji su ujedno bili u ulozi domaćina i organizatora ovog natjecanja najzanimljivija je bila štafetna utrka. Nastupilo je 11 štafeta i kako se ono kaže svi učesnici su završetkom utrke postali i pobjednici.

 

Cannondale duatlon-triatlon kup se nastavlja ove subote sa sprint triatlonom na Marjanu.

Kompletni rezultati i foto albumi se mogu naći na stranicama TK Split

           

 

 

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.